Montažna kuća MUJI je čisto savršenstvo. Legendarna japanska kompanija MUJI, poznata po svojim dizajnerskim proizvodima za kuću sada predstavlja nešto sasvim drugačije. Kuću! U pitanju je cela montažna kuća.

Maleni, ali savršeno osmišljeni dom se zove Yō no Ie House. MUJI već godinama eksperimentiše sa montažnim kućama a na projektu su sarađivali sa poznatim industrijskim dizajnerima Naoto Fukasawom, Jasperom Morrisonom i našim Konstantinom Grčićem još 2017 godine.

Yō no Ie House je montažna kućica minimalističkog dizajna a dizajnirana je kako bi pružila jednostavan prilaz svim prostorijama. Može da bude i univerzalni dom za različite generacije.

Drvena veranta podrazumeva otvoren kamin i dovoljno mesta za veliku zabavu pod zvezdama. Unutra je jedna velika prostorija gde se našlo mesta za trpezariju i dnevni boravak, a sa druge strane je deo za spavanje. Dovoljno prostora garantuje da iako je u pitanju jedan veliki prostor ukućani mogu da odvojeno rade različite stvari bez uznemiravanja.

Cela prednja površina je praktično u vratima koja se lako otvaraju ili zatvaraju.

MUJI je enterijer opremio svojim komadima pa sve izgleda minimalistički i dizajnerski savršeno.

Kuća može da se prilagodi specifičnim potrebama kupaca.

Sigurno vas zanima i cena?

Pa, svega 150.000 dolara… tako da će ova vest ostati u domenu kurioziteta baš za naše uboge ljubitelje estetike i japanskog minimalizma. Više o arhitekturi pročitajte na ovom linku.

montazna-kuca

montazna-kuca

montazna-kuca

montazna-kuca

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime