Da li vas zanima kako će izgledati kuhinje budućnosti? Ikeu je zanimalo pa je angažovala najpoznatije proroke industrijske budućnosti, kompaniju The Future laboratory o kojoj smo već pisali, da im pomognu oko otkrivanja šta je to što će ljudi očekivati 2040. godine dok spremaju hranu.

Otkriveno je da će kuhinje znati kako ste raspoloženi i prema tome prilagoditi muziku i osvetljenje, umeće same da se čiste, imaće pregršt priključaka za iPad i druge računare, kao i čitave gomile recepata i pomoći za spremanje hrane.

 

Ikea je sve ove informacije obradila i zaključila da će njihova budućnost biti podeljena na otprilike tri koncepta: Intuitiv, Elementara i Skarp. Prvi će podrazumevati veštačku inteligenciju. Tako će vaša kuhinja moći da vam predloži šta da doručkujete i šta će vam prijati ukoliko ste recimo sinoć popili malo više na Beer festu. Elementara je koncept koji se oslanja na tradiconalne osobine kuhinje uz velike uštede energije, a Skarp je vrhunac razvoja i integrisaće sve tehnologije budućnosti.

1 KOMENTAR

  1. Olaksanje,sto manje suvisnih koraka brza i laksa priprema.Ikea kuhinja je san pravih zena.Cestitam,i 2040.godine nisu moje godine da nastupim u savrsenoj kuhinji,zato Ikea neka pozuri da je lansira ranije,da dozivim lepotu pripremanja u njoj,a moje ,,kuvanje s ljubavlju,,traje 30 godina,i prilicno je u skladu sa kuhinjom buducnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Ovde upiši komentar
Ovde upiši svoje ime