IKEA prva sportska kolekcija se zove DALjIEN i stiže u januaru 2024 godine. Među proizvodima koji će biti u ponudi su različite stvari koje će vam olakšati vežbanje u kućnim uslovima.

IKEA planira da promeni vežbanje kod kuće, pa kolekcija sadrži 19 raznovrsnih proizvoda, od tipično sportskih rekvizita pa do onih koji će pomoći u odlaganju opreme. Kolekcija DALjIEN je dizajnirana na osnovu uvida u domove u gusto naseljenim gradovima kao što su Njujork, Čikago, London i Šangaj. Shvatajući da se proizvodi za vežbanje obično vide kao glomazni i nezgodni za čuvanje u kući IKEA je napravila prilagodljiva i multifunkcionalna rešenja. Mnogi komadi iz kolekcije služe i kao oprema za sport i kao stilski i praktični komadi dizajna.

Dizajnirani u diskretnim bojama i detaljima, proizvodi se uklapaju u dom i prirodno postaju deo svakodnevnog okruženja kod kuće.

U ponudi su prostirke za vežbanje, stepenik za vežbanje, ali i prečišćivač vazduha, trake za jogu, štitnici za kolena, lopta za masažu i prenosivi zvučnik. Kolekcija podrazumeva i papuče i dva različita ponča za opuštanje posle treninga.