IKEA je napravila prečišćivač vazduha. Zove se FÖRNUFTIG i napravljen je za manje prostorije a košta manje od svih do sada na tržištu.

I pored toga što je vrhunski dizajniran, pa izgleda kao lepi deo nameštaja a ne kao bela plastična kutijetina koja svima bode oči, ima i još neke zanimljive odlike.

Recimo, troši malo struje i ima tri nivoa prečišćavanja vazduha.

Prvi filter uklanja velike čestice, poput prašine. Fini filter uklanja opasne zagađivače popust PM2.5 čestica. I na kraju, tu je i filter za gasove, recimo formaldehid, koji u zatvorenim prostorijama može da bude veoma štetan.

Takođe, FÖRNUFTIG može da ukloni i neprijatne mirise, od kuvanja ili pušenja.

Predviđeno je i podešavanje brzine ventilatora a korišćenje je super jednostavno.

“U IKEA mi verujemo kako čist vazduh u kući ne treba da bude luksuz i zato je prioritet kod dizajniranja prečišćivača FÖRNUFTIG bilo da ostvarimo nisku cenu i za uređaj i za filtere”, rekao je Henrik Telander, product owner iz IKEA kompanije.

“Današnji prečišćivači vazduha nisu dostupna opcija većini ljudi, pogotovo onima u malim stanovima. Imajući to u vidu optimizivali smo prečišćivač vazduha za 10 kvadratnih metara uz korišćenje manje materijala na pametan način što je snizilo cenu.”

IKEA prečišćivač vazduha stiže 1. aprila na neka tržišta i koštaće svega 55 dolara. Zamenski hepa filter će koštati svega 5.5 dolara.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime