lg

IKEA pravi kućice za životinje i insekte

Od starog nameštaja

IKEA je uradila još nešto zanimljivo. U saradnji sa dizajnerima iz Britanije iskoristili su stare, korišćene komade nameštaja kako bi napravili kućice za ptice ili skrovišta za insekte i slepe miševe.

Sve je urađeno u saradnji sa agencijom Mother i to u okviru kampanje za otvaranje nove IKEA robne kuće u Grinviču koja će biti najekološkija do sada.

„Sada sve vaše komšije mogu da uživaju u divnom domu. Čak i one sa krznom, perjem ili one koje lete“, poručila je IKEA.

Zanimljivo je da je i IKEA robna kuća u Beogradu napravljena kako bi bila održiva.

IKEA pravi kućice za životinje i insekte

IKEA u Srbiji ima ugrađene savremene tehnologije koje doprinose održivosti i ekonomskoj isplativosti rada objekta. Između ostalog, objekat ima sistem za separaciju i zbrinjavanje 23 frakcije otpada, sa namerom da manje od 10% otpada ide na deponiju. Robna kuća poseduje geotermalne pumpe sa šest geotermalnih bunara koja služe za grejanje i hlađenje samog objekta. Sakupljena kišnica koristiće se za ispiranje toaleta i to je verovatno prvi takav primer u održavanju i radu robne kuće na tržištu Srbije. Sva unutrašnja i spoljna rasveta je LED čime se doprinosi da objekat ostvari velike uštede u potrošnji električne energije, a postavljeni solarni paneli na krovu objekta obezbeđuje deo potrebne energije za funkcionisanje objekta.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *