IKEA otkupljuje vaš stari nameštaj. Već ranije je najavljeno da će švedska kompanija do 2030 godine postati cirkularna kompanija. A ovo je jedan od koraka ka tom cilju.

Reuters piše kako je Buy Back program juče zvanično najavljen i da će svi kupci moći da vrate nameštaj koji im više ne treba. Za uzvrat ćete dobiti novac koji možete da iskoristite za nove kupovine u IKEA. Vaučeri koji se dobijaju neće imati rok važenja, pošto IKEA ne želi da mušterije kupuju stvari koje im ne trebaju.

Za komade koji su kao novi dobiće se 50% cene novog. Za nameštaj u “vrlo dobrom” stanju vaučeri će biti u vrednosti 40% izvorne cene, a za “dobro korišćen” nameštaj koji ima manje ogrebotine vaučer će biti u vrednosti 30% originalne cene. Polovan nameštaj će biti popravljen, doteran i onda ponovo vraćen u prodaju. Komadi koji nisu u dovoljno dobrom stanju za ponovnu prodaju će biti reciklirani ili poklonjeni.

Najavljeno je da vaučeri neće imati rok trajanja jer IKEA želi da motiviše svoje mušterije da kupuju nameštaj tek onda kad im zatreba.

“IKEA se nada da ćemo ovom inicijativom pomoći svojim kupcima da zauzmu stav protiv preteranog trošenja na Crni petak, ali i u godinama koje dolaze”, poručili su iz švedske kompanije.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime