Još jedna kreativna ideja sada stiže iz IKEA, tačnije njihovog studija SPACE10. Oni su zajedno sa Bakken&Boeck i dizajnerkom Tanita Klein osmislili ovu kuću za pčele. A ako vam se dopada možete besplatno da je koristite.

Objašnjava se da je to zapravo kuća za pčele koje ne proizvode med već su samo oprašivači, jer se zna da pčele imaju strogu hijerarhiju u društvu i da se zna šta ko radi.

Ističe se da ovo nije projekat koji nema svrhu i koji je dovoljan sam sebi. Ne, on ide za potrebama pčela koje su veoma ugrožene poslednjih decenija. Njihovi neprijatelji su pesticidi, paraziti, insekti ubice, porast temperature, urbanizacija.

Pčele su izuzetno važne za našu planetu pa je briga o njihovom opstanku od presudnog značaja. Bez pčela ne bi mogle da se opraše biljke a bez biljaka ostali bismo bez hrane.

Ovaj projekat je samo predlog za pčelare koji će sami odrediti parametre za kućice. Na sajtu projekta se može naći sve što je važno kako bi kuća za pčele mogla da se napravi.

Pčelinji dvorac se pravi od drveta, stručnjaci preporučuju kedar, hrast, ariš.

Budite kreativni i pomozite svojim pčelicama da im život bude lakši jer bez njih nećemo moći. To se ističe i u ovom projektu uz naglasak na potrebu očuvanja prirode, brigom za sav živi svet oko nas.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime