IKEA i holandski dizajn studio Scholten & Baijings predstavljaju novu kolekciju inspirisani prepravljanjem nameštaja. LYSKRAFT serija je tako pravi omaž svima koji su “hakovali” neke od kultnih komada, poput Klippan sofe ili Poang fotelje dajući im neki sasvim novi prepoznatljivi izgled ili funkcionalnost.

IKEA je poručila da su ovog puta “hakovali sami sebe”. Kolekcija je urađena povodom 75 godina od osnivanja kompanije. Na projektu su radili dizajneri Stefan Scholten i Carole Baijings i predstavljene su nove teksture, boje i modeli.

“Hakovanje i uradi sam su trendovi koji nastavljaju da rastu. Sve više ljudi uzima kreativnost u svoje ruke obnavljajući i prepravljajući stvari”, kaže Michael Nikolic IKEA kreativni lider.

“Naši proizvodi su uvek bili napravljeni za sve. I svi su uvek koristili prilike da iskažu sebe kroz naše proizvode, prilagođavanje ili uradi sam prepravke. Modifikovanje IKEA proizvoda kako biste ih prilagodili vama i duhu vašeg doma može da se opiše na puno načina, ali najpoznatije je kao IKEA hacking, Hakeri su nam inspiracija, a sa LYSKRAFT kolekcijom osećamo da je vreme da im to i pokažemo”, objašnjava Nikolic.

Inače, već smo najavili kolekciju u okviru koje će IKEA vratiti u ponudu neke od najpopularnijih proizvoda iz svoje 75 godina duge istorije. Ovde imate priču o tome.