Gosti Beogradske nedelje dizajna

Daniel Libeskind na konferenciji MODERN2

U okviru Beogradske nedelje dizajna 2008. od 8. do 10. maja održaće se i najuzbudljivija svetska konferencija kreativne industrije – modern2. Neka od najvećih imena svetskog brendinga, advertajzinga, dizajna, arhitekture, izdavaštva, novih medija i biznisa  pokazaće nam svoju verziju MODERNOG ŽIVOTA.

Jedan od predavača na konferenciji modern2 ovogodišnje Belgrade design week je Daniel Libeskind, internacionalna figura sveta arhitekture i urbanog projektovanja i jedan od najuticajnijih arhitekata današnjice. Poznat po novom kritičkom diskursu u arhitekturi i svom multidisciplinarnom pristupu, ima projektantsku praksu koja obuhvata objekte različitih kategorija, od velikih kulturnih i komercijalnih institucija do univerziteta, hotela, šoping centara, rezidencijalnih prostora.Njegovi objekti ističu se u urbanom okruženju svojim neuobičajenim formama i nekonvencijalnom materijalizacijom. Eksterijeri specifičnih proporcija i geometrije otvaraju se u multiplicirane ambijentalne prostore aktivirane dinamičnom organizacijom i mnogobrojnim trajektorijama.

Tokom poslednje decenije, Daniel Libeskind je projektovao i realizovao neke od najimpresivnijih i najinovativnijih javnih zgrada, uključujući i Jevrejski muzej u Berlinu, Gradski muzej u Insbruku, Felix Nussbaum Haus, Imperial War Museum u Mančesteru, Muzej umetnosti u Denveru, Tangent poslovnu zgradu za Hyundai Development Corporation. 2003. godine pobedio je na konkursu za masterplan za novi World Trade Center na Menhetnu. Daniel Libeskind je dobitnik brojnih priznanja, predavač na univerzitetima širom sveta, a njegovi radovi izlagani su u najpoznatijim svetskim muzejima i galerijama.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *