Završili ste faks posle desetak godina žrtvovanja, učenja, maltretiranja roditelja i smaranja sa profesorima koji i dalje žale za vremenom kada su mogli da predaju ono što zaista vole – Marksizam? Uzeli ste diplomu i krenuli u potragu za poslom puni elana i onda shvatili da stvari baš i nisu tako jednostavne? E pa dobrodošao u stvaran svet, vreme je da odrasteš mali veseljače.

Ako stvarno tražite posao, onda morate da se pokažete u najboljem svetlu i izdvojite na neki lud način ispred hordi izgladnelih studenata koji bi radili više i bolje od vas samo za hranu i smeštaj.

Privucite pažnju! Zašto ne biste onda napisali CV recimo na toalet papiru? WC/CV koncept je osmislio umetnik Burak Kaynak, kreativni direktor iz Istanbula. On smatra da je ovo sjajan način da se pokažete potencijalnim poslodavcima. Napišite zašto ste baš vi idealni i ostavite CV na mesto na koje čak i najopasniji poslodavci moraju da idu – WC-u.

Evo, recimo mi u Domino Magazinu smo zaposlili troje mladih stručnjaka tako što smo ih našli na ovako čudnim mestima – glavni urednik je bio direktor poznatog svetskog magazina, a onda batalio sve i proveo 3 godine na plaži razmišljajući o životu i sreći. Tu smo ga pokupili, nahranili i dovukli u kancelariju. Izvršni urednik je ceo život želeo da bude Mađarski carinik i bio nesrećan zbog toga, a mi smo mu pružili priliku pa sada pušta brkove i skuplja sivu garderobu. Nikad je srećniji. I na kraju, tu je i naša direktorka koja je malo zastranila izučavajući mračne vampirske fenomene. Sada svi u kancelariji zbog toga svake nedelje učimo po jedan pasus iz Sumraka, ali nije nam teško kad nju vidimo srećnu i zadovoljnu.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime