Dizajnerka enterijera Georgia Ezra ima nekoliko saveta za vas na temu uređenja vaše kuće ali i navika za bolji život.

Za početak, kaže da bi ujutru trebalo da spremite krevet. Osećaćete se bolje a i pomoći će vam u razbuđivanju. Takođe, bićete efikasniji tokom celog dana ukoliko započnete jutro na ovaj način.

Operite sudove. Upravo ova stavka ključna je za sreću. Ezra savetuje da suđe ne ostavljate, već da ga perete svakog dana.

Kada ustanete od stola odaberite pet stvari koje ćete jednu po jednu rešiti, ukloniti ili očistiti. Do kraja dana nakupiće se sat vremena čišćenja, a rezultat je čista kuća.

Ubacite biljke u vaš dom jer će izgledati lepše, a doprineće i vašem mentalnom i emotivnom razvoju, smanjiti stres i poboljšati koncentraciju.

Potrudite se da dobijete prirodno svetlo jer će vas ono razbuditi i učiniti srećnijim. Zimi su ljudi više depresivni, jer nema dovoljno sunčeve svetlosti. Prirodna svetlost podstiče proizvodnju serotonina koji je zadužen za sreću i dobar osećaj.

Rešite se nereda koji se nalazi na vratima frižidera. Uklonite magnete, kalendare, menije i okvire fotografija kako biste rasteretili dom. Očistite i frižider. Pobacajte stare tegle i nepotrebne stvari.

Smanjite broj stvari u kući. Spakujte ih u kutiju i sklonite kako biste videli da li će vam nedostajati. Ukoliko vam ne bude nedostajala ni jedna stvar, donirajte ih dobrotvornim udruženjima.

Ne gledajte televiziju tokom porodičnog vremena, već ga posvetite svojim najbližim. Uživajte u vremenu sa prijateljima. Pozovite prijatelje i porodicu i uživajte zajedno.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime