Beogradska Nedelja Dizajna 2009. koja će biti održana u Beogradu od 25. do 31. maja 2009. godine, biće obogaćena novim programskim sadržajem – dizajnParkom. Po uzoru na Milano, Frankfurt, Istanbul i manifestacije “Zona Tortona”, “Stylepark” I “Tent”, a sada na neki način i na “Golden Drum” ili “Cannes Lions”, Belgrade Design Week vam predstavlja dizajnPark 09 kao kombinaciju svetskog dizajna i sajma kreativnih industrija. Na centralnoj lokaciji u gradu, u prostoru od 5000 kvadratnih metara robne kuće Kluz u Masarikovoj ulici, dizajnPark će prvi put u Srbiji, pod jednim krovom, okupiti celokupnu kreativnu industriju i sve učesnike na tržištu sa dizajnom kao ključnom karakteristikom delovanja. Ovo će biti jedan od najinteresantnijih sadržaja ovogodišnje Beogradske nedelje dizajna i ključno mesto spajanja biznisa i kreative u Srbiji i regionu. Kao inspirativan pregled savremenog dizajna, dizajnPark će okupiti izlagače iz redova lokalnih i internacionalnih dizajnera, uvoznika, distributera i proizvođača dizajniranog nameštaja, predmeta za kuću i dizajniranih predmeta uopšte.  

Predsedavajuci festivala, Jovan Jelovac, istakao je da je dizajnPark izuzetna prilika da se agencije, dizajnerski, urbanistički i brending studiji, fotografi, animatori, produkcijske kuće, event kreatori, fakulteti i mediji predstave sopstvenim tematskim prezentacijama. U okviru istog prostora biće organizovane atraktivne izložbe, projekcije filmova, kreativne radionica, okrugli stolovi.
 
Izvršni direktor Belgrade Design Week-a, Mirjana Divac, naglasila je da poseban značaj, Belgrade Design Week pridaje talentZoni, segmentu u okviru prostora dizajnParka, koji je namenjen mladim talentima. “To će biti prostor u kojem će određenom broju talentovanih a neafirmisanih dizajnera biti omogućeno da predstave sebe i svoje radove i na taj način privuku pažnju potencijalnih poslodavaca. Ovaj program je pokrenut sa ciljem da se mladim ljudima pruži mogućnost za zaposlenje i napredak u karijeri i da se na taj način umanji dalji odliv talentovanih ljudi iz Srbije. “, izjavila je Mirjana Divac.
 
Konferencijski program Belgrade Design Week-a 2009, koji će se održati od 28. do 30. maja, odvijaće se takođe u prostoru robne kuće Kluz, na poslednjem spratu.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime