Osnivač Beogradske Nedelje Dizajna, Jovan Jelovac, uvršten je od strane vodećeg svetskog časopisa za biznis, politiku i kreativnu ekonomiju Monocle u 10 najvažnijih ljudi u svetu dizajna. Monocle magazin će za vreme Londonskog Festivala Dizajna od 15-22. septembra, organizoati predavanja na kojima će se predstaviti deset najuticajnijih. Medju njima su Ambra Meda, osnivač Miami / Basel design week-a, Markus Fers, vlasnik dezeen.com – najvećeg svetskog websajta posvećenog dizajnu i arhitekturi i urednik časopisa ICON i Marva Grifin, legendarni producent Milanskih Saloni Sateliti, koja je u poslednjih 20 godina lansirala skoro sve aktuelne svetske lidere dizajna.

Jovan Jelovac izabran je zbog osnivanja kreativnog festivala, Belgrade design week-a, koji se već treću godinu zaredom održava u Beogradu. Za tri godine pred temperamentnom beogradskom publikom gostovale sui najveće svetske zvezde arhitekture, dizajna, brendinga, medija i advertajzinga. Po rečima organizatora London Design Festivala i Monocle Talks, Beogradska nedelja dizajna predstavlja trenutno najbolju kreativnu konferenciju na svetu, po imenima koje okuplja, i po temama koje pokreće. Učesnici proteklih BDW, kao što su Konstantin Grcic, Ora Ito, Karim Rašid, Rem Kolhas sami podvlače da nikada pre nisu učestvovali na takvoj konferenciji.

Jovan Jelovac će u utorak 16. septembra u Londonu moderirati medjunarodni panel "Emerging Markets  – izazovi za dizajn u svetu". Konferencija se završava u petak prezentacijom o globalnom stanju dizajna osnivača časopisa Wallpaper i Monocle, Tajler Brulea.

Čestitamo dragim prijateljima iz BDW, a Domino tim jedva čeka događaj koji će se zvati – Beogradska nedelja dizajna 09.

Na slici su direktorka Beogradske nedelje dizajna Una Momirović i Evropski Komesar za Trgovinu Peter Mandelson na otvaranju London Dizajn Festivala.

2 KOMENTARI

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime