“100% Future Serbia” je jedinstven projekat ove vrste u Srbiji čiji je cilj promocija najtalentovanijih mladih kreativaca u Srbiji koji prvi put prikaziju svoje radove, ili etabliranih autora koji prvi put žele da izlažu po jedinstvenim propozicijama projekta 100% FUTURE SERBIA, u izlozima centra Beograda.

Glavne karakteristike ovog projekta su izuzetna vidljivost i prilika da se na najfrekventnijim javnim mestima – u izlozima na potezu od Kalemegdana do Slavije – prikažu odabrani radovi iz oblasti dizajna, pred verovatno stotinama hiljada prolaznika i posmatrača, koji prate desetine hiljada mapa projekta sa spiskovima izlagača i izloga, podeljenih na velikom broju info punktova u gradu. Besplatne uslove učešća kao i svečano otvaranje sa specijalnim nagradama za učesnike za sve autore omogućava generalni pokrovitelj projekta, koji je prošle godine bio “Gorenje”.

PRAVO UČEŠĆA

Konkurs je otvoren za sve zainteresovane koji se bave celim dijapazonom kreativnih industrija, dakle arhitekturom, objekt-dizajnom, grafičkim dizajnom, advertajzingom, modom, filmom, primenjenom umetnošću itd. Svaki kandidat može učestvovati sa koliko radova želi, dozvoljeni su i projekti izlagani na drugim manifestacijama. Kandidati sami biraju koji njihov rad je najaktuelniji za BDW 2012, moguće je predstaviti čak i radove iz privatnih arhiva autora, samo ne radove koji su bili izloženi na prošlogodišnjem 100% FS. Generalna tema BDW-a 2012 je SLOBODA NA KVADRAT!

USLOVI UČEŠĆA

Učešće je besplatno, a primljeni autori ostvaruju specijalan popust za kupovinu karata za međunarodnu konferenciju BDW-a po ceni od samo 50 EUR za tri dana konferencije, kao i prednost za učešće na besplatnim radionicama sa ograničenim brojem učesnika, i pozivnice za BDW premijere i noći.

PREZENTACIJA AUTORA

Autori će biti predstavljeni kako na 100% FS mapi, BDW brošurama i na websajtu DIZAJNPARK.COM, tako i u TV hronikama BDW-a 2012, koje će se emitovati na nacionalnoj TV stanici, kao i prošle godine. Projekat 100% Future Serbia je 2011. godine ostvario veliku medijsku pažnju i zainteresovao preko 150 akreditovanih medija na BDW, sa posebnim osvrtima u svetskim medijima – Independent-u, Icon-u, Abitare-u, Blueprint-u, Architonic-u itd, a ove godine očekujemo još bolju komunikaciju putem relevantnih domaćih i svetskih medija medija.

IZLAGANJE RADOVA

Izlagani projekat može biti :
•    manji artefakt / nakit, drugi manji objekti;
•    veći artefakt / stolica, lutka sa odecom, drugi veći objekti;
•    2d prikaz / kompjuter sa radom na ekranu ili print padova;

Pri izboru radova, prednost će imati radovi koji su do kraja izvedeni, predstavljaju gotov proizvod u 3D, po mogućstvu u razmeri 1:1.

Naši partneri obezbeđuju 1 m2 kvadratni izloga, na kome će se nalaziti brenidrani samolepljivi okvir, “ram”, koji označava prostor namenjen izlagačima u kome će se na najbolji način postaviti rad/projekat/prototip. Autor je dužan da se smesti u okvir ponuđenog kvadratnog metra, sa time da tačna visina i pozicija «rama» može da dogovori sa vlasnicima izloga. Rad ne bi trebao da prelazi dogovoreni okvir. Na websajtu www.dizajnpark.com link 100% Future Serbia možete pogledati mnoga inteligentna rešenja realizovana prošle godine, kako najbolje postaviti svoj rad u okviru ograničenja i mogućnosti koje pruža «ram» od 1m2.

ŽIRIRANJE I OBAVEŠTAVANJE

Žiriranje će se vršiti konsekutivno, odnosno po prispeću radovi će odmah biti pregledani i ocenjeni da li odgovaraju visokim kriterijumima izložbe. S obzirom na ograničeni broj izloga, kvalitetni radovi će biti birani na first to come first to serve bazi, do popunjenosti svih 100 izloga, tako da pozivamo autore da pošalju radove ŠTO PRE!

BDW tim će blagovremeno potvrditi učešće autorima i povezati ih sa dodeljnim partnerskim izlogom, kako bi se upoznali sa tehničkim mogućnostima izloga i postavljanjem svog rada/projekta/prototipa.

ROK

Konkurs ce biti otvoren od 1. aprila do 1. maja za slanje prijava i idejnih rešenja.

KAKO SE PRIJAVITI

Neophodno je priložiti:

a) Izjavu o saglasnosti (dobićete je od BDW tima pošto pošaljete prijavu), koju je potrebno odštampati, popuniti, potpisati i poslati poštom na adresu:

Za konkurs 100% Future Serbia
Beogradska nedelja dizajna
Rige od Fere 22
11000 Beograd

b) Projekat – tehnički crtež, 3D prikaz i opis projekta dostaviti u elektronskoj formi u formatima PDF ili JPG (rezolucija 640×480 dpi), kao i detaljan opis idejnog rešenja (word document) na e-mail: [email protected]

U opisu rada moraju da se navedu podaci autora, kao i kratak opis rada, ukupno do 200 karaktera maksimum sa razmacima i interpunkcijama. Taj tekst ce se koristiti u mapi, na web sajtu i na printu samog izloga kao didaskalija. Svaki autor odgovara za tačnost svog opisa i svoje autorstvo (copyright) artefakta.

Obavezno je naznačiti da li rad postoji kao 3D izveden prototip ili samo kao 2D animacija/crtež, i u kakvoj formi / na kakav način želite da ga prikažete u izlogu (prostorna skica u odnosu na nalepnicu izloga i postament iza izloga).

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime