Upravo je eksplodirala bomba u umetničkim krugovima širom sveta. Najčuveniji konceptualni umetnik današnjice i crtač grafita Banksy će se možda suočiti sa razotkrivanjem njegove najveće tajne – njegovog identiteta, koji je do sada tako uspešno čuvao.

 

Anonimni korisnik je na aukcijskom portalu Ebay ponudio na prodaju identitet poznatog umetnika. Ebay je u prvom trenutku sklonio njegovu ponudu, pošto su zaključili da on ne prodaje ništa, ali je korisnik pod imenom “daigroandujo” napravio novu ponudu precizirajući da prodaje papirić na kome piše Benskijevo ime i prezime.

 

On kaže da će identitet prodati samo jednoj osobi, a objašnjava da je do njegovog imena došao upoređujući aukcije na kojima su se prodavala njegova dela i poreske prijave u Britaniji. Aukcija se zatvara 24. januara, a u trenutku pisanja teksta najveća ponuda je iznosila 3,550 dolara.

 

Zanimljiva stvar u celoj priči je što Banksy sigurno ima dovoljno para, upravo od tih aukcija koje su mu i došle glave i identiteta, pa na kraju krajeva može sam da kupi svoj identitet do koga mu je toliko stalo. What goes around comes around.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime