Art

Wallpeople u Beogradu

Uključite se i vi u internacionalni umetnički projekat

Wallpeople u Beogradu

Internacionalni umetnički projekat Wallpeople stiže u Beograd. Ovo je ideja – Reinterpretirajte Soundtrack vašeg života u bilo kom umetničkom formatu i izložite ga u improvizovanom muzeju na otvorenom. Wallpeople je internacionalni, kolaborativni umetnički projekat nastao u Barseloni sa ciljem da se umetnost izvede na ulicu a javni prostor iskoristi za kreativnu interakciju sa građanima. Projekat ohrabruje ljude da se izraze, zabavljaju, budu deo jedinstvenog trenutka sa ciljem stvaranja jedinstvenog umetničkog dela u svetu.

Wallpeople nastao je kao eksperiment 2009. godine kada su Pablo Quijano i David Marcos, dva advertajzing kreativca, odlučili da komercijalnu komunikaciju ostave sa strane a podrže slobodnu umetnost. Sledeće godine projekat se proširio na još 10 gradova u Španiji a četvrto izdanje, realizovaće se 1. juna u 45 gradova širom sveta uključujući i Beograd. Svako izdanje ima drugu temu a ove godine došao je red na muziku.

Muzika je univerzalni jezik, nema granice i prisutna je u svim kulturama. Ovaj događaj je prilika za sve one koji žele da izraze svoje jedinstvene veze sa muzikom bez obzira na žanr i stil i to na dva načina:

– Otkrijte vašu savršenu melodiju i reinterpretirajte je u bilo kom formatu: fotografija, tekst, ilustracija, kolaž, slika, tkanina, kombinovana tehnika…

možete koristiti bedževe, audio kasete, vinil ploče, omote albuma…

– Napravite bilo kakav rad u vezi sa muzikom u najširem smislu, bilo da je to grupa, koncert, pesma, omiljeni muzički žanr…

Mogu da učestvuju svi kreativci, slobodnjaci, umetnici, crtači, sanjari… bez obzira da li su profesionalci ili amateri, važno je samo da radovi odgovaraju zadatoj temi i da se mogu zalepiti na zid lepljivom trakom. Broj radova nije ograničen jedino neće biti prihvaćeni veći od 1×1 m niti radovi koje selotejp traka ne može da drži. Bušenje zida nije dozvoljeno.

Lokacija događaja će naknadno biti objavljena na Facebook stranici Wallpeople! Do tada razmišljajte o vašim idejama!

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 
Art

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.