Ako ste prethodnih godina naleteli na šarenu, nasmejanu ekipu koja je ljudima u ruke uvaljivala smotuljke u kojima su se krila razna umetnička dela, znajte da su to bili pozitivci Papergirl Beograd projekta, i ove godine srešćete ih opet kako usrećuju ljude na ulici. 

“Papergirl“ podrazumeva sakupljanje umetničkih radova, njihovu izložbu i deljenje pomenutih radova slučajnim prolaznicima.

U kafe knjižari Meduza, otvorena je treća po redu “Papergirl“ izložba i trajaće do ponedeljka, 04.08.2014. godine. Dođite i uživajte u umetnosti pre nego što je ova vesela družina iznese na ulice Beograda.

U projektu su mogli učestvovati svi zainteresovani, bez obzira na talenat i starost, radovi su stizali u bilo kojoj formi, sa slobodnom temom i tehnikom. U to su se ubrajale: priče, pesme, slike, crteži, fotografije, kolaži i druga umetnička dela.

„Odziv je bio vrlo dobar, pristiglo nam je dosta divnih radova od znanih, neznanih, stranih i domaćih autora i mnogo nam je drago što će svi ti radovi na neobičan način nekome ulepšati dan, a posebno smo zadovoljne što je spisak umetnika iz godine u godinu sve duži“ rekla je koordinatorka projekta Radmila Jeremić.

Papergirl ideja „umetnost poklanjanja umetnosti“ prihvaćena je u mnogim gradovima širom sveta. Suština projekta je da se umetnički radovi, srolani u smotuljke, dele biciklom. Nastala je po uzoru na “Paperboy“, američkog dostavljača novina, samo što se u ovom projektu ne dele novine već umetnine. Kroz sledećih nekoliko dana organizovaće se i distribucija radova pa svi imaju šansu da dobiju komadić Papergirl umetnosti u trajno vlasništvo.

Akcija je nekomercijalna i osnovni cilj je iznošenje umetnosti na ulicu. Na taj način, umetnost sama traži svoju publiku u javnom prostoru, ne čekajući da publika nju pronađe u galerijama, muzejima, bibliotekama.

 

Pristigle radove možete pogledati na papergirlbeograd.blogspot.com

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime