Rad i umetnost Andrew van der Merwea su potpuno beskorisni. Vetar, voda, i Sunce potpuno unište sve što on satima pravi. Sav trud utrošen na stvaranje ovih divnih simbola i oblika na plaži je uzaludan, jer ih talasi preklope već za sat vremena.

 

No, Andrew ne odustaje. I zašto bi? To mu je, na kraju krajeva, i posao. Andrew se bavi kaligrafijom već 20 godina (kaligrafija – od grčkog kallos = lepo i graphẽ = pisanje), a inspiraciju za slike koje pravi na obalama Afrike nalazi upravo u Crnom kontinentu, među različitim slovnim i znakovnim sistemima koje koriste afrički narodi. Kako kaže, njegov posao je sličan komponovanju – stvaranje bezbroj varijacija na temu.

 

Andrew van der Merve je uporan čovek i sigurno ga neće priroda naterati da počne da se bavi nečim drugim. Ima u svemu tome i surove simbolike: nije li posao svakog čoveka takav, da sav trud, inspiracija, nadahnuće i umeće budu neumitno prebrisani talasima vremena, tako da se posle izvesnog perioda ne razaznaje da je tu išta bilo stvarano, niti da je bilo šta uopšte i postojalo?

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime