Art

Remake

Dizajnerski duo iz Beograda: Dekorativne slike, slova i reči za kačenje po zidu, printovi na keramici, linijski crteži i kolaži na tanjirima, origami na bakinom tanjiru, cvetni dezeni, memory table u tekstilu, rezana ogledala u neobičnim formama…

Remake

Remake je dizajnerski duo iz Beograda koji čine Jovana Božović i Antea Arizanović Mutaović. Jovana, modna stilistkinja i Antea, konceptualna umetnica počele su da sarađuju sasvim slučajno.“Pošle smo od ideje da je svaka kuća emotivni prostor u koji slažemo slike sopstvene osećajnosti”, kaže Jovana. “Dizajnerskom intervencijom budimo i oživljavamo stare predmete i učitavamo im novi senzibilitet. Iako su naša dizajnerska inspiracija uglavnom postojeći predmeti na kojima kreativno intervenišemo, njima dodajemo i sasvim nove, sa novim značenjima.”

Dekorativne slike sa printovima životinja, slova i reči za kačenje po zidu, printovi na keramici, linijski crteži i kolaži na tanjirima, origami na bakinom tanjiru, cvetni dezeni na prerađenim ramovima, memory table u tekstilu, rezana ogledala u neobičnim formama ili zavese sa karnerima za kupatila predstavljaju detalje koji stvaraju atmosferu i sklapaju pazl koji se zove kuća. “Kuća tako za nas postaje beskrajan prostor za kreativnu intervenciju i igru. Zato je to za nas utiskivanje emocija u predmete”, kaže Antea.

Remake je prošle godine otvorio i svoju radnju u Choomichu. Čumićevo sokače, zaboravljeni shopping raj iz devedesetih, nedavno su ponovo otkrili beogradski modni i industrijski dizajneri polako mu vraćaju staru slavu. Remake se svojom kreativnom filozofijom savršeno uklapa u ovaj “reciklirani” prostor, a zaboravljeni ili odbačeni predmeti postaju ne samo ponovo upotrebljivi, nego nose i neku duhovitu ili inspirativnu poruku.

Remake predmete možete naći u njihovoj prodavnici u Choomichu, Supermarketu u Višnjićevoj, a uskoro i u nekoliko prodavnica u Barseloni, Berlinu i Njujorku. Za predstojeći Dan zaljubljenih, u njihovoj radnji možete kupiti originalan poklon za svoju “bolju polovinu” uz popust od 10% sa flajerom koji mozete skinuti na njihovom blogu.


Remake poklanja citaocima Domino Magazina set šolja za čaj za dvoje. Da biste osvojili nagradu, pošaljite mejl na adresu: pokloni@dominomagazin.com a pobednika ćemo odrediti slučajnim izvlačenjem i obavestiti ga na mejl.

Komentari (1)

1 Komentar

  1. hahah

    14.02.2012at1:27 am

    kada izvlacite dobitnika?

Ostavi komentar

*

 

Više uArt

Otvoren Muzej savremene umetnosti u Beogradu

Besplatan ulaz, evo do kada

Domino Magazin 20.10.2017
Poslednja Leonardova slika na prodaju

Aukcija u Christie

Domino Magazin 12.10.2017
Ja sam Nikon

Izložba 100 fotografija u Beogradu povodom 100 godina

Domino Magazin 09.10.2017
Obične stvari napravljene da vas nerviraju

Genijalni serijal grčke umetnice

Domino Magazin 09.10.2017
Sve se menja: Retuširane fotografije modela će biti označene

Nema više lažnih očekivanja

Domino Magazin 03.10.2017
Tintin je zapravo aseksualna devojčica?

Svi smo bili u zabludi

Domino Magazin 27.09.2017
Disney princeze u modernom izdanju

Devojke za kojim biste se okrenule

Domino Magazin 25.09.2017
Marina Abramović o Jugoslaviji (ne baš lepe uspomene)

Mračno, depresivno okruženje

Domino Magazin 20.09.2017
Banksy donirao sredstva od prodaje

I to za kampanju protiv oružja

Domino Magazin 18.09.2017
Izložba Natalije Mijatović – Sneyg

U Nacionalnoj galeriji u Beogradu, ponedeljak, 2. oktobar

Domino Magazin 14.09.2017

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.