Art

Remake

Dizajnerski duo iz Beograda: Dekorativne slike, slova i reči za kačenje po zidu, printovi na keramici, linijski crteži i kolaži na tanjirima, origami na bakinom tanjiru, cvetni dezeni, memory table u tekstilu, rezana ogledala u neobičnim formama…

Remake

Remake je dizajnerski duo iz Beograda koji čine Jovana Božović i Antea Arizanović Mutaović. Jovana, modna stilistkinja i Antea, konceptualna umetnica počele su da sarađuju sasvim slučajno.“Pošle smo od ideje da je svaka kuća emotivni prostor u koji slažemo slike sopstvene osećajnosti”, kaže Jovana. “Dizajnerskom intervencijom budimo i oživljavamo stare predmete i učitavamo im novi senzibilitet. Iako su naša dizajnerska inspiracija uglavnom postojeći predmeti na kojima kreativno intervenišemo, njima dodajemo i sasvim nove, sa novim značenjima.”

Dekorativne slike sa printovima životinja, slova i reči za kačenje po zidu, printovi na keramici, linijski crteži i kolaži na tanjirima, origami na bakinom tanjiru, cvetni dezeni na prerađenim ramovima, memory table u tekstilu, rezana ogledala u neobičnim formama ili zavese sa karnerima za kupatila predstavljaju detalje koji stvaraju atmosferu i sklapaju pazl koji se zove kuća. “Kuća tako za nas postaje beskrajan prostor za kreativnu intervenciju i igru. Zato je to za nas utiskivanje emocija u predmete”, kaže Antea.

Remake je prošle godine otvorio i svoju radnju u Choomichu. Čumićevo sokače, zaboravljeni shopping raj iz devedesetih, nedavno su ponovo otkrili beogradski modni i industrijski dizajneri polako mu vraćaju staru slavu. Remake se svojom kreativnom filozofijom savršeno uklapa u ovaj “reciklirani” prostor, a zaboravljeni ili odbačeni predmeti postaju ne samo ponovo upotrebljivi, nego nose i neku duhovitu ili inspirativnu poruku.

Remake predmete možete naći u njihovoj prodavnici u Choomichu, Supermarketu u Višnjićevoj, a uskoro i u nekoliko prodavnica u Barseloni, Berlinu i Njujorku. Za predstojeći Dan zaljubljenih, u njihovoj radnji možete kupiti originalan poklon za svoju “bolju polovinu” uz popust od 10% sa flajerom koji mozete skinuti na njihovom blogu.


Remake poklanja citaocima Domino Magazina set šolja za čaj za dvoje. Da biste osvojili nagradu, pošaljite mejl na adresu: pokloni@dominomagazin.com a pobednika ćemo odrediti slučajnim izvlačenjem i obavestiti ga na mejl.

Komentari (1)

1 Komentar

  1. hahah

    14.02.2012at1:27 am

    kada izvlacite dobitnika?

Ostavi komentar

*

 

Više uArt

Tribina Strip i religija u Domu omladine

Ciklus okruglih stolova o zabranjenim temama srpskog i jugoslovenskog stripa "SRED ČETKICA, BAJONETA..."

Domino Magazin 12.12.2017
Ovaj tip stvarno zna da se našminka

Može da postane bilo ko

Domino Magazin 07.12.2017
Ovako bi Barbie i Ken izgledali u Istočnoj Evropi

Sede u raspaloj kuhinji i puše a tu je i baba

Domino Magazin 04.12.2017
Šta je Mikelanđelo sakrio na poznatoj fresci?

Zanimljiva teorija

Domino Magazin 30.11.2017
Ovaj fotograf ima milion pratilaca

Pogledajte slike pa će vam biti jasno zašto

Domino Magazin 30.11.2017
Postoji i gola Mona Liza?

Misterija se krije u podrumima Luvra

Domino Magazin 27.11.2017
Genijalni crteži ljudi kao u stripovima

Samo pošaljite fotku ovom tipu i dobijate crtež

Domino Magazin 22.11.2017
Otkriveno Mikelanđelovo tajno skrovište

I otvara se za javnost

Domino Magazin 17.11.2017
Prodata najskuplja slika na svetu

Slika Leonarda da Vinčija naravno

Domino Magazin 17.11.2017
Wow kakve fotografije

Umetnik iz Kanade slika mlade lepe

Domino Magazin 14.11.2017

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.