Art

Remake

Dizajnerski duo iz Beograda: Dekorativne slike, slova i reči za kačenje po zidu, printovi na keramici, linijski crteži i kolaži na tanjirima, origami na bakinom tanjiru, cvetni dezeni, memory table u tekstilu, rezana ogledala u neobičnim formama…

Remake

Remake je dizajnerski duo iz Beograda koji čine Jovana Božović i Antea Arizanović Mutaović. Jovana, modna stilistkinja i Antea, konceptualna umetnica počele su da sarađuju sasvim slučajno.“Pošle smo od ideje da je svaka kuća emotivni prostor u koji slažemo slike sopstvene osećajnosti”, kaže Jovana. “Dizajnerskom intervencijom budimo i oživljavamo stare predmete i učitavamo im novi senzibilitet. Iako su naša dizajnerska inspiracija uglavnom postojeći predmeti na kojima kreativno intervenišemo, njima dodajemo i sasvim nove, sa novim značenjima.”

Dekorativne slike sa printovima životinja, slova i reči za kačenje po zidu, printovi na keramici, linijski crteži i kolaži na tanjirima, origami na bakinom tanjiru, cvetni dezeni na prerađenim ramovima, memory table u tekstilu, rezana ogledala u neobičnim formama ili zavese sa karnerima za kupatila predstavljaju detalje koji stvaraju atmosferu i sklapaju pazl koji se zove kuća. “Kuća tako za nas postaje beskrajan prostor za kreativnu intervenciju i igru. Zato je to za nas utiskivanje emocija u predmete”, kaže Antea.

Remake je prošle godine otvorio i svoju radnju u Choomichu. Čumićevo sokače, zaboravljeni shopping raj iz devedesetih, nedavno su ponovo otkrili beogradski modni i industrijski dizajneri polako mu vraćaju staru slavu. Remake se svojom kreativnom filozofijom savršeno uklapa u ovaj “reciklirani” prostor, a zaboravljeni ili odbačeni predmeti postaju ne samo ponovo upotrebljivi, nego nose i neku duhovitu ili inspirativnu poruku.

Remake predmete možete naći u njihovoj prodavnici u Choomichu, Supermarketu u Višnjićevoj, a uskoro i u nekoliko prodavnica u Barseloni, Berlinu i Njujorku. Za predstojeći Dan zaljubljenih, u njihovoj radnji možete kupiti originalan poklon za svoju “bolju polovinu” uz popust od 10% sa flajerom koji mozete skinuti na njihovom blogu.


Remake poklanja citaocima Domino Magazina set šolja za čaj za dvoje. Da biste osvojili nagradu, pošaljite mejl na adresu: pokloni@dominomagazin.com a pobednika ćemo odrediti slučajnim izvlačenjem i obavestiti ga na mejl.

Komentari (1)

1 Komentar

  1. hahah

    14.02.2012at1:27 am

    kada izvlacite dobitnika?

Ostavi komentar

*

 

Više uArt

Zanimljive montažice

Pogledajte ih dva puta da biste shvatili

Domino Magazin 08.02.2018
Kamiondžija oštetio dva milenijuma stare Nazca linije

U Peruu

Domino Magazin 02.02.2018
Najgora umetnost iz najgoreg muzeja

Muzeja loše umetnosti

Domino Magazin 23.01.2018
Spomenici Jugoslavije u MOMA muzeju

Ovog leta

Domino Magazin 23.01.2018
Najluđa konceptualna umetnost do sada

Ceo dan slaže iseckanu novčanicu

Domino Magazin 17.01.2018
Pronađite dvojnika u muzeju

Google vam pomaže

Domino Magazin 16.01.2018
Marina Abramović u Muzeju Savremene Umestnosti

U Beogradu i septembru 2019. godine

Domino Magazin 03.01.2018
Ona crta superherojke ali kao prave devojke

I rezultati su čudesni

Domino Magazin 22.12.2017
Tribina Strip i religija u Domu omladine

Ciklus okruglih stolova o zabranjenim temama srpskog i jugoslovenskog stripa "SRED ČETKICA, BAJONETA..."

Domino Magazin 12.12.2017
Ovaj tip stvarno zna da se našminka

Može da postane bilo ko

Domino Magazin 07.12.2017

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.