Promocija foto monografije "Ona i svetlo" – Nenada Karadjinovica, odrzace se 5.maja 2008. godine u Muzeju Savremene Umetnosti Vojvodine ! Novi Sad Dunavska 37. u 18h! DOBRODOSLI!

1 KOMENTAR

 1. Ona i svetlo, Nenad Karadjinovic

  Muzej savremene umetnosti Vojvodine poziva vas na promociju foto-monografije Nenada Karadjinovica “Ona i svetlo” u ponedeljak, 5. maja 2008, u 18.00. Kino sala MSUV, Dunavska 37

  Na promociji govore:
  Gabrijel Savic, glavni urednik i urednik galerije SKC (Beograd)
  Zivko Grozdanic, direktor MSUV
  Dragan Kljajic, akademski slikar
  Jelena Rankovic’, urednica csasopisa “Stil”

  Foto-monografija “Ona i svetlo” je prva monografija Nenada Karadjinovic’a. Predstavlja logicno zaokruzenje umetnickih radova nastalih u periodu od 1999. do 2008. godine. Foto-monografija sadrzi 110 kolor i crno-belih fotografija.
  Karadjinoviceve fotografije, a ne na njima prikazani modeli, zavode, jer autor belezi sustinu, a ne pojavnost. Iako na prvi pogled prepoznajemo fotografije koje vidjamo na bilbordima i stranicama modnih casopisa, ipak je rec o krajnje umetnickom fotografskom izrazu i fenomenalnoj Karadjinovicevoj igri. Njegove fotografije bave se predstavom zenskog tela na jedan visoko profesionalan, akademski nacin, retko vidjen u ovdasnjoj savremenoj umetnickoj fotografiji.

  Zivko Grozdanic, direktor Muzeja savremene umetnosti Vojvodine

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime