Primenjena umetnica Ljudmila Stratimirović, trenutno umetnički direktor Kulturnog Fronta i novootvorenog kulturnog centra Grad, u Supermarket koncept radnji predstaviće samostalnu kolekciju nakita za jesen i zimu.

Prefinjenost materijala, ali i neizbežna posvećenost pri radu sa porcelanom doprineli su da ove komade karakteriše tananost i elegancija. U kombinaciji sa printovima sve dobija neki novi pristup, kada je izrada broševa u pitanju.
Ljudmila je počela 2006. da dizajnira nakit. Prve kolekcije predstavljale su „zimski nakit“ rađen od filca, a već od 2007. redovno predstavlja kolekcije rađene u porcelanu. Pored brojnih samostalnih i grupnih izložbi u Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji, Sloveniji, Velikoj Britaniji, Holandiji, Italiji, Švedskoj, učestvovala je kao predstavnik naše zemlje na izložbi Terra di Mezzo u Italiji 2009. Pored toga, Ljudmila je ušla u izbor od 1000 svetskih dizajnera savremenog nakita čiji su radovi publikovani u vrlo ekskluzivnom izdanju „Darling publication“, posvećenom savremenom nakitu, namenjenom galerijama i muzejima “Compendium finals of contemporary jewellers 2008.“, koje će biti izloženo tokom trajanja izložbe.
Najnovije kolekcije ogrlica i broševa prodaju se i u Stokholmu, Skoplju, Zagrebu, a mogu se nabaviti i na izložbama pod nazivom „Moda za poneti“ u organizaciji Kulturnog Fronta.

Ljudmila je diplomirala na Fakultetu Primenjenih Umetnosti u Beogradu, na odseku scenografije. Osnivač je pozorišne trupe Pozorište Šešira sa kojom je učestvovala na mnogim festivalima u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, Austriji.  Dobitnica je godišnje nagrada ULUPUDSa 1994., kao i počasne diplome za dizajn kape za kupanje na 100% Rubber, takmičenju za dizajn u Londonu 1999.
Od 2000. godine kao umetnički direktor Kulturnog Fronta, organizovala je i bila autor mnogih izložbi koje se bave dizajnom. Neke od bitnijih su svakako Skandinavski dizajn –više od Mita u Muzeju 25. maj 2007, Ivana Helsinki u O3one galeriji, Eko šik izložba o ekološkom modnom dizajnu u Robnoj kući Beograd 2008, Belgrade Connection –predstavljanje domaće dizajn scene u Stokholmu. Od 2005. vodi i projekat humanitarnih izložbi Specijalne zatvorske bolnice, a od 2007. projekat Moda za poneti.

Supermarket se nalazi u Višnjićevoj ulici 10. u Beogradu, a izlozba će trajati do kraja novembra.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime