Umetnički kolektiv Turbosutra, u saradnji sa Centrom za kulturnu dekontaminaciju 10. i 11. juna, od 19hsati organizuje tradicionalni Laserski samit jeftine grafike u Paviljonu Veljković Centra za kulturnu dekontaminaciju, u Birčaninovoj 21 u Beogradu.
 
Ideja Laserskog samita jeftine grafike je da predstavi radove više od 100 dizajnera iz Srbije, regiona, ali i celog sveta. Radovi će biti reprodukovani na standardnom kancelarijskom papiru A4 formata, štampanom na laserskom štampaču, u crno beloj tehnici, kako bi bili dostupni najširoj publici.
 
Cilj Laserskog samita jeftine grafike je da s podjednakom pažnjom, predstavi radove najvećih zvezda svetskog dizajna, kao i talentovanih mladih stvaralaca čije vreme tek dolazi. Na ovaj način će publici biti predstavljene sve nove prodorne tendencije u vizuelnom izražavanju, bez kreativnih ograničenja.
 
Paviljon Veljković će i ovog puta biti transformisan u poseban poligon za prezentaciju radova, a monumentalno mesto zauzimaće laserski štampači na kojima će se reprodukovati predstavljeni radovi i po simboličnoj ceni prodavati posetiocima.

Ova manifestacija je prvi put organizovana maja 2009. godine, tema je bila “Umetnost u doba recesije”, Drugi Laserski samit jeftine grafike je održan 10. i 11. maja 2010. godine pod sloganom “Umetnost na silu” , treći je održan 16. i 17. maja 2011. sa temom “Umetnost do kraja”.