Russell James je poznati fotograf kome mnogi muškarci zavide. Recimo zato što snima najlepše devojke sveta. Često gole. Ali to nije baš tako lako kao što vam se možda čini.

"Shvatam da postoji onaj neprijatan trenutak o kome se ne priča kada je neko ispred vas go a vi niste i držite fotoaparat. Zato često započinjem snimanje dajući do znanja svima u prostoriji da se to događa. Neću samo stajati u pozadini i reći nešto poput ‘Kako si lepa’. Zapravo uradiću sve suprotno. Iako povremeno imam potrebu da kažem: ‘O Bože, neverovatna si!’, često snimanje počinjem krupnim kadrom oka ili nekog drugog dela lica. Mislim da ljudi to vole jer u tom trenutku shvate da me zanimaju oni, njihova lepota. Pristup je najvažniji, mora biti sa poštovanjem", poručio je James.

"Manekenki uvek mora da bude prijatno. Izbacim iz prostorije sve koji tamo ne bi trebalo da budu, spustim rolete. Želim da stvorim nešto lepo i inovativno, a ne nešto izrabljivačko. Ako se osobi koju snimam ne svidi rezultat, nikad ne objavljujem fotografiju".