Samostalnom izložbom u beogradskoj Galeriji O3one, slikarka Jelena Jelača predstavlja publici novi ciklus radova pod nazivom „(Po)Kretati se mora“.

 

U svojim radovima, Jelača rekreira ili konstruiše proživljene ili hipotetičke situacije iz svakodnevnog društvenog života i naročito sveta noćnih provoda, stvarajući specifičnu dokumentarističku sliku stavrnosti u kojoj verno predstavljeni ambijenti i protagonisti ostvaruju upečatljivu komunikaciju sa posmatračem. Ovim ciklusom Jelača se nadovezuje na prethodnu samostalnu izložbu pod nazivom „Dnevnik kretanja“ i nastavlja da na upečatljiv način promišlja temu života i „kretanja“ u svakodnevnom iskustvu, odnosno, onoga što ga zapravo pokreće. Neke od prikazanih radova prate i zvučni zapisi sa odgovarajućih događaja i mesta, dodatno sugerišući relacije dela prema stvarnosti i proživljenom iskustvu. Multi-medijalni aspekt izložbe naglašen je i specifičnom vrstom preformanasa na otvaranju u vidu nastupa VIS Limunade, Flesh Community i DJ dua Ewox i Tamarinsky, čime se oživljava deo iskustva koje Jelača dokumentuje.

Izložba se otvara u četvrtak 18. decembra 2014. godine u 19:00 časova u galeriji O3one, Andrićev venac br.12, a traje do 31. decembra 2014.

 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime