Art

Izložba fotografija Preobražaji

Izložba Ive Musović zvanično će biti otvorena 12.februara u 19h u Galeriji Kuća Đure Jakšića

Izložba fotografija Preobražaji
Izložba fotografija Preobražaji

Izložba fotografija Preobražaji umetnice Ive Musović zvanično će biti otvorena 12.februara u 19h u Galeriji Kuća Đure Jakšića uz promotivni Event celog projekta. Tema izložbe su ljubavni odnosi predstavljeni kroz motiv muških i ženskih ruku. Priče od po tri fotografije predstavljaju preobražaje kroz koje prolazimo voleći i bivajući voljeni. Istovremeno će biti predstavljene Ljubavne karte Valerije Čabrić Aćimović.

 

Izložba Preobražaji

Izložba fotografija Preobražaji  multimedijalne umetnice Ive Musović predstavlja zbirku ljubavnih pesama. Svaka priča preobražaja uvodi posmatrača u lični prostor ljubavnog iskustva. Preobražaj celog bića unutar ljubavnog odnosa. Čemu ruke… moje ruke, tvoje ruke… Kuda one vode zanos, vrtlog naših osećanja? Koliko tajni šapuću ruke kada prelaze preko pupka. Koliko reči izgovore ruke kada miluju prostor… prostor između tebe i mene… prostor između nas… prostor koji nas povezuje zagrljajem, govorom, igrom, znatiželjom, ćutnjom, negom, željom, dogovorom, tišinom… Koliko daju, koliko uzimaju, koliko bitaka biju, koliko mačeva nose, koliko ljubavi seju. Ruka u ruci, slavimo život. Prepoznajemo se u masi. Treperimo u različitostima. Dajemo obećanje. Jednom mi je jedna ruka podarila tajnu predaka. Odgovorila sam joj molitvom. Jednom mi se jedna ruka predala sa strašću, odgovorila sam joj poljupcima u tišini. Zajedno smo  osluškivali neograničenu snagu života. Iznova i iznova preobraženi, svaki put novi i drugačiji, celovitiji i istinitiji. Tereza Merlini

Iva Musović je multimedijalna umetnica rođena u Beogradu. Studirala je Rietveld Academy, Fine Arts University u Amsterdamu. Filmsku režiju je završila u Beogradu, Centar Za Vizuelnu Komunikaciju (CZVK). Višegodišnja učesnica letnje škole Dah Teatra za glumce i reditelje. Autorka samostalnih izložbi fotografija. Izlagala je u Beogradu, Prištini, Mostaru i Smederevu. Rediteljka kratkih igranih i dokumentarnih fimova.

Ljubavne karte Preobražaji

Ljubavne karte geštalt psihoterapeuta Valerije Čabrić Aćimović predstavljaju stručnu literaturu koja se korist na kreativan i neformalan način. One su kruna dugogodišnjeg individualnog i grupnog terapeutskog rada, kao i ličnog iskustva i spoznaje. Sažimanje celokupnog dosadašnjeg  razvoja na temu partnerskih odnosa. VAL je impuls koji ljudima daje istinitost, osećaj bliskosti i kontakt. Život jeste igra… Valerija Vam nudi da kroz igru i spontanost otkrivate nove puteve do Vašeg srca i života u dvoje. Umesto da kontrolišete sopstveni život, emocije i misli, dozvolite da Vas život vodi za ruku. Imajte poverenja, osluškujte svoje DA životu. Ljubavne karte se oslanjaju na vašu intuiciju.

Uputstvo je vrlo jednostavno:
Promešajte karte.
Izvucite jednu kartu. Poglegdajte broj sa desne strane na karti.
U knjizi pronađite tekst pod tim brojem.
Pročitajte i inicirajte preobražaj!
Prepustite se unutrašnjem pokretu i tekstovima koji nedvosmisleno osnažuju vaš odnos sa partnerom.  Tereza Merlini

Valerija Čabrić Aćimović je rođena u Beogradu  17.03. 1961. Diplomirala je na Defektološkom fakultetu u Beogradu. Geštalt je psihoterapeut i nosilac evropske diplome (ECP) u ovom modalitetu. Dugogodišnje profesionalno iskustvo i u drugim psihoterapijskim pristupima omogućuje joj integrativni pristup art kreativnih i kognitivnih psihoterapija, kao i telesne, transakcione psihoterapije. Posebno je inspirisana mogućnostima neurolingvističkog programiranja u psihoterapiji (NLPt) koji je naglašeno iskorišćen u njenoj praksi life coachinga. Sistemska rešenja u porodičnim konstelacijama  značajni su okvir za individualni rad sa klijentima, partnerske terapije i porodične fenomene. Koristi EMDR tehniku. Član je evropskog Boarda pri evropskoj NLPt asocijaciji. Ima svoju privatnu praksu u Zemunu. Radi i kao konsultant u biznis sektoru.

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 

Više uArt

Trgovi Beograda će zaplesati za dane Smiljane Mandukić

Trgovi Beograda će zaplesati za dane Smiljane Mandukić

Udruženje Umetnička Utopija poziva sve da se priključe Flash Mobu

Domino Magazin 08.10.2018
Skuplja iskorišćene kondome

Skuplja iskorišćene kondome

Ostavio je dečko ali ne staje

Domino Magazin 21.09.2018
Ubacila 356 kg novčića u napuštenu fontanu

Ubacila 356 kg novčića u napuštenu fontanu

Kao umetničko delo

Domino Magazin 20.09.2018
Tragedija: Nacionalni muzej u Brazilu je izgoreo

Tragedija: Nacionalni muzej u Brazilu je izgoreo

Sve uništeno

Domino Magazin 03.09.2018
Salvator Mundi ipak nije Leonardovo delo

Salvator Mundi ipak nije Leonardovo delo

Tvrdi naučnik sa Oxforda

Domino Magazin 09.08.2018
Gigi Hadid na Pirelli kalendaru za 2019. godinu

Gigi Hadid na Pirelli kalendaru za 2019. godinu

Biće senzacionalan

Domino Magazin 27.07.2018
JUHU: Zagor će proći kroz Srbiju

JUHU: Zagor će proći kroz Srbiju

U jednoj od narednih epizoda

Domino Magazin 19.07.2018
Šta je terapija umetnošću?

Šta je terapija umetnošću?

I kako da je isprobate u Beogradu

Domino Magazin 18.07.2018
Sprema se neviđena instalacija za Burning Man

Sprema se neviđena instalacija za Burning Man

Ogromna kugla

Domino Magazin 05.07.2018
Uzbekistan: Obukli polugolog anđela

Uzbekistan: Obukli polugolog anđela

Konzervativni vandalizam

Domino Magazin 04.07.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.