Ika Hand Make Craft je projekat koji potpisuje Ivana Anić a.k.a. Ika. Ona pravi nakit od polimer/clay materijala, apsolvent je pejzažne arhitekture, a od početka januara 2009. godine živi u Španiji, razlog preseljenja – ljubav.
 
Na svom blogu kažeš da si umetnica, da li živiš od umetnosti?

 
Trenutno da, živim od umetnosti. Da li sam kreativac koji se pronašao  u stvaranju nečega – moj odgovor je da.
 
Šta sve radiš, nakit…?

 
Da, nakit prevashodno. Prva faza je bila izrada malih minijatura, da bih kasnije istraživanjem i kombinovanjem raznih tehnika sebe pronašla u izradi neobičnog nakita.
 
Koje tehnike koristiš? 

Trenutno sam u fazi kombinovanja raznih tehnika, ali prevashodno transfer tehnika prenošenja mojih fotografija na polymer/clay materijal.
 
Zašto Corpse Bride?

 
Corpse Bride je bila samo jedna serija inspirisana ramania,dom Tim Burtona, sa pokušajem prenošenja gotskih detalja na materijal. Inače kroz većinu serija provlači se motiv kolekcionarske lutke Blythe, koju i sama posedujem, i onda se prvo odradi sminka i set fotografija, koji se zatim realizuje kroz neku svoju priču na materijal.
 
Gde si izlagala svoje radove?
 
Samostalna izložba je bila održana pod okriljem Studentskog kulturnog centra Novog Sada, u Art klinici u Novom Sadu u decembru. U maju bi trebalo da se realizuje još jedna izložba, ali o toj postavci kad se izložba završi.
 
Da li mogu da se kupe, gde i kako?
 
Da mogu da se kupe u Beogradu u fashion show room-u dizajnerke Ane Grgurović "Mania" u Balkanskoj ulici (TC Ivnium) i na sajtu Urban Bug-a.
 
Planovi?
 
Trenutno mi je porodica na prvom mestu, tako da je moguća manja pauza u iščekivanju prinove u našoj maloj porodici, a kasnije definitivno prelazak na rad sa srebrom.
 
Saveti za neafirmisane kreativce?
 
Da rade što više, da istražuju i informišu se, da dosta uče i da pronađu nešto po cemu će biti autentični i čemu će dati svoj lični pečat.

1 KOMENTAR

  1. …cenim mladu umetnicu i njen rad ,ali verujte mi da svako…ali svako od poznatih licnosti(pevacica,glumica…koja NIJE uspela)u SVETU ili pocinje sa “unikatnim nakitom” ili “dj”…nije orginalno i izgleda “pravo” AMATERSKI…

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime