Svi ljubitelji fotografije i prirode imaju još dve nedelje da se prijave na foto konkurs za najbolju amatersku fotografiju prirode „Plavo zeleni svet“ i osvoje vredne nagrade. Poslednji dan za prijavu radova je 25. avgust, nakon čega će biti organizovana dodela nagrada, kao i izložbe u Beogradu i Novom Sadu.

Konkurs organizuje Centar za unapređenje životne sredine u saradnji sa Telenor fondacijom i uz podršku Grada Beograda – Sekretarijata za zaštitu životne sredine, a cilj je promocija prirodnih bogatstava i buđenje svesti građana o značaju očuvanja prirode u Beogradu i Srbiji.

Autori mogu da konkurišu sa najviše 3 fotografije, veličine do 2 megabajta, koje mogu da pošalju putem interneta, kroz obrazac na stranici www.bgmap.rs/konkurs.

Autori najboljih radova biće nagrađeni u sledećim kategorijama:


I NAGRADA – robna nagrada (mobilni telefon/tablet Lenovo) u vrednosti od 200 evra

II NAGRADA – robna nagrada (mobilni telefon/tablet Lenovo) u vrednosti od 150 evra 

NAGRADA PUBLIKE – robna nagrada (mobilni telefon/tablet Lenovo) u vrednosti od 150 evra

Stručni žiri odabraće dve najbolje fotografije pristigle na konkurs, dok će posetioci internet prezentacije www.bgmap.rs moći da odaberu najbolju fotografiju po izboru publike do 10. septembra, nakon čega će biti objavljena imena pobednika i učesnika ovogodišnje izložbe.

Najboljih 14 fotografija biće predstavljeno na izložbi “Plavo zeleni svet” u UK Parobrod od 16. do 18. septembra 2014, kada će biti organizovana i ceremonija dodele nagrada. Tokom proleća iduće godine, izložba će biti predstavljena građanima Beograda i Novog Sada na nekim od najprometnijih gradskih lokacija.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime