Ovo je bar dvadeseti put da pišemo kako je otkriven identitet misterioznog grafiti umetnika koji radi pod pseudonimom Banksy.

Ali sada je izgleda stvarno.

Nova teorija koju je razvio britanski novinar Craig Williams tvrdi da je Banksy zapravo jedan od članova kultne grupe Massive Attack. I to jedan od njenih osnivača – Robert Del Naja.

Za početak Robert je u par navrata tvrdio da poznaje Banksyja i da su čak dobri prijatelji. Što je dosta čudno. Zanimljivo je da se Del Naja pojavio i u Banksyjevom filmu Exit Through The Gift Shop. Obojica su iz Bristola.

Slučajnost? Ne bismo rekli.

Grafiti i radovi koje potpisuje misteriozni umetnik se po pravilu uvek pojavljuju na istim mestima gde Massive Attack ima koncerte. I ova pravilnost se ponavlja već 12 godina širom sveta. Praksa je uvek bila da Massive Attack održi koncert a onda se nekoliko dana kasnije u tom gradu pojavljuju grafiti koje potpisuje Banksy.

Upravo to se desilo u San Francisku, Torontu, Bostonu, New Orleansu, Losa Angelesu, Melburnu, New Yorku… A to je zaista poprilično da bi bila slučajnost.

Pazite dalje.

Robert Del Naja je i sam bio veoma poznat grafiti umetnik osamdesetih. U dva navrata je hapšen zbog toga.

A ni to nije sve. Banksy izgleda nije samo jedan čovek. Wiliams i njegova ekipa istraživača tvrde da je zapravo Robert vođa grupe ljudi koja se predstavlja kao Banksy i koja prati Massive Attack na turnejama gde zajedno stvaraju uličnu umetnost. I bilo bi stvarno genijalno da je istina…

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime