Balenciaga prodavnica u Parizu je uništena (ili ulepšana neko bi rekao). Francuski umetnik Kidult je izveo novu subverzivnu akciju u prepoznatljivom stilu. Ovo mu nije prvi put da se podsmeva luksuznim brendovima, a sada se na meti našla Balenciaga i to njihova flagship prodavnica.

On je na izlogu sprejom napisao “Merry Crisis” (Srećna kriza), umesto “Merry Christmas”. A onda je sve objavio na Instagramu, što je istovremeno i logično i ironično. A možda i pomalo licemerno, pošto je baš Instagram mesto zbog koga ljudi i kupuju tu luksuznu robu u poslednje vreme.

Kidult je napisao poruku svojim fanovima uz fotke prodavnice: “Više lucidnosti i humanosti. Manje licemerja i ignorisanja.”

I ranije je Kidult imao slične akcije. Za razliku od drugog grafiti umetnika, Banksyja koji se fokusira na društvene teme, Kidult posebno voli da se obračunava sa brendovima.

Recimo 2013 godine je vandalizovao Marc Macobs prodavnicu u SoHo a sa sličnim ispadima je nastavio i posle toga.

Na primer, posebno su ga nervirale majice koje se prodaju za 686 dolara. Praktično iste je na svom sajtu ponudio za 10 dolara.

Balenciaga prodavnica

A zašto je baš odabrao Balenciaga prodavnicu a novi napad? Vrlo verovatno je u pitanju kazna za njihovu kolekciju torbi na kojima se nalaze grafiti poput njegovih. Slika se nalazi ispod na Instagramu photo: kidult

https://www.instagram.com/p/B6fqOMroRMR/?utm_source=ig_embed

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime