Art

Arty Fashion Party – Milena Čvorović

Dizajnerka i dipl. kostimograf, vlasnica i idejni tvorac ateljea Arty Fashion Party govori za Domino Magazin

Arty Fashion Party – Milena Čvorović
Arty Fashion Party – Milena Čvorović

Predstavi se našim čitaocima
Dizajnerka i dipl. kostimograf, vlasnica i idejni tvorac Ateljea Milene Čvorović, poznatijeg kao Arty Fashion Party. Profesor predavač u istom. Dizajnerka dve paralelne kolekcije i treće u pripremi Avoca Dance Wear za ljude u pokretu. Avoca Pet Love za zaljubljenike u pse zapravo za pse i mačke, koja pored svoje osnovne linije počinje da proizvodi liniju Super Dog  koja je društveno aktivna i bavi se prestankom diskriminacije pasa određenih rasa.

Tokom studija sam žarko želala da radim kao kostimograf u pozorištu, taj san mi se delimično ostvario sa 5 pozorišnih predstava iza mene, radom na  televiziji, a onda me je život odveo tamo gde sam najmanje očekivala i shvatila sam da uživam da svoja znanja prenosim drugima.

Šta je hobi radionica?

Hobi radionica su programi gde se polaznici upoznaju sa raznim sadržajima primenjene umetnosti. Savladjuju kreativne tehnike i osposobljavaju se da se bave kreativnim vidom stvaranja koji nije vezan za akademsko znanje. S tim u vezi u Hobi radionice spada šarolik spektar programa. Radionice su osmišljene tako da polaznice za kratko vreme nauče različite veštine i da njima mogu da stvaraju svoje male i velike kreacije.

Ko drži kurseve?

Kurseve držim ja, Ksenija Ivanović dipl pedagog, Jelena Glišić koja studira telekomunikaciju ali umire od sreće dok se igra perlicama, satenskim trakama, vunicama i silikonskim lepkom kojim sve njene maštarija spaja, Maja Vučeković – Magrit koja je dipl arhitekta ali plete već godinama i drži poznatu školu pletenja.

Šta sve može da se nauči?

Modni dizajn i kostimografija. Ovo je jedina radionica koja ne spada u hobi programe jer se radi studiozno i potrebno je mnogo više vremena za savlađivanje iste. Kao i slikanje na svili, textil art, scrapbooking, decoupage – dekorativna tehnika oslikavanja predmata salvetama, izrada asesoara i nakita, pletenje, radionica kafe šivenje – gde se rade izrade ceger torbi jastučnica, zavesa, izrada krpenih lutaka, dečije kreativne radionice, radionice za mlade modne dizajnerke…

Ko su polaznici?

Među polaznicima ima najviše polaznica… To su žene i devojke koje vole da stvaraju i kreiraju. Pojavljuju se žene iz različitih sfera interesovanja i poslova. Ali ih sve veže strast prema kreativnom izražavanju i često kažu da dolaze ili da bi ispunile neki svoj stari san ili da bi pobegle od kancelarijske realnosti. Dok recimo mlade devojke dolaze da bi unapredile svoja već postojeća znanja, da bi naučile neke tehnike kojim bi posle stvarale i radile i imale svoju zaradu od toga. Neke pak dolaze na pripreme za umetničke škole. Dok devojčice koje pohađaju kreativne radionice vide sebe kao buduće umetnice često mi naglase da nisu baš sigurne koliko im je to isplativo i da bi možda  bolje bilo da odu u advokaturu.

Šta ti najviše voliš da praviš?

Ja u svakoj od ovih kreativnih radionica uživam, najveća mi je satisfakcija to što dobijem zauzvrat od polaznica. A to je tako divan osećaj koji nadahnjuje, da ste vi nekog nešto naučili, a ono što je on stvorio i napravio je velika  inspiracija za vas. On što ja generalno najviše volim da pravim su odevni predmeti i to je i moja struka.

Da li je neko napravio posao od veština koje naučio, odnosno da li se radovi prodaju?

Da, 10. februara je moja učenica Srna Subanović imala otvaranje izložbe „Čarolija na svili„ pri Opštini Stara Pazova, ona već izvesno vreme i prodaje svoje marame.Takođe polaznice sa kursa a i jedan polaznik sada imaju svoju prozvodnju nakita i učestvuju na raznim manifetsacijma prodajnog karaktera.

Šta bi savetovala svima koji misle da imaju dar ili bi samo voleli da se bave tako nečim?
Da ako žele da time da se bave da krenu tome u susret. Da se opuste i da uživaju da li na časovim kod nas ili kod svoje kuće. Jer svi ovi hobi programi sem što će uposliti vaše prstiće, dozvoliće vam i da u vama probude neočekivani deo vašeg bića, pa vam se možda desi da se iznenadite i da kažete da ste mislili da vi ovo nikada nećete moći, ili da vašim kreativnim radom obradujete vama drage osobe. Napravite ešarpe za vaše male klinceze ili sašijte neseser za drugaricu, napravite torbicu za vas i samo vi imajte takvu u gradu. Samo je potrebno malo mašte i malo zanata.

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 

Više uArt

Skuplja iskorišćene kondome  %Post Title

Skuplja iskorišćene kondome

Ostavio je dečko ali ne staje

Domino Magazin 21.09.2018
Ubacila 356 kg novčića u napuštenu fontanu  %Post Title

Ubacila 356 kg novčića u napuštenu fontanu

Kao umetničko delo

Domino Magazin 20.09.2018
Tragedija: Nacionalni muzej u Brazilu je izgoreo  %Post Title

Tragedija: Nacionalni muzej u Brazilu je izgoreo

Sve uništeno

Domino Magazin 03.09.2018
Salvator Mundi ipak nije Leonardovo delo  %Post Title

Salvator Mundi ipak nije Leonardovo delo

Tvrdi naučnik sa Oxforda

Domino Magazin 09.08.2018
Gigi Hadid na Pirelli kalendaru za 2019. godinu  %Post Title

Gigi Hadid na Pirelli kalendaru za 2019. godinu

Biće senzacionalan

Domino Magazin 27.07.2018
JUHU: Zagor će proći kroz Srbiju  %Post Title

JUHU: Zagor će proći kroz Srbiju

U jednoj od narednih epizoda

Domino Magazin 19.07.2018
Šta je terapija umetnošću?  %Post Title

Šta je terapija umetnošću?

I kako da je isprobate u Beogradu

Domino Magazin 18.07.2018
Sprema se neviđena instalacija za Burning Man  %Post Title

Sprema se neviđena instalacija za Burning Man

Ogromna kugla

Domino Magazin 05.07.2018
Uzbekistan: Obukli polugolog anđela  %Post Title

Uzbekistan: Obukli polugolog anđela

Konzervativni vandalizam

Domino Magazin 04.07.2018
Gola ispred Zida plača  %Post Title

Gola ispred Zida plača

Provokacija ili umetnost?

Domino Magazin 02.07.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.