Bilo da su se posvađale sa prijateljicom ili se samo svete nekoj koja je postavila lošu sliku, jedna od 4 žene priznaje da je tagovala ne baš sjajne fotografije svojih prijateljica na fejsbuku. To su rezultati najnovijeg istraživanjau kome je učestvovalo 1512 žena, uzrasta preko 18 godina. Otkriveno je i da 2 od 5 žena namerno postavljalo sliku prijateljice na kojoj ona ne nosi šminku.

Kada su ih zamolile da sklone fotografiju, jedna od 5 žena je odbila.

Ipak, 65 posto žena kaže da bi bile jako ljute ako bi prijateljica postavila na Fejsbuk fotografiju na kojoj one loše izgledaju – iako je većina od njih priznala da su one takvu “foto- sabotažu” već uradile.

“Činjenica da tako mnogo žena namerno uradi “foto-sabotažu” i postavlja fotografije na kojima su njihove prijateljice loše ispale je nekako iznenađujuća, naročito kada vidite koliko njih bi bilo ljuto da im neko isto uradi,” rekla je jedna učesnica istraživanja britanskom Telegrafu.

Fotografije na Facebook-u su bile predmet brojnih ispitivanja u poslednjih nekoliko meseci.

U junu su istraživači objavili da je izbor profil slike korisnika Facebook-a povezan sa kulturnim okruženjem, a u martu su istraživači u Centru za lečenje poremećaja ishrane otkrili da velika većina korisnika Timeline-a koristi priliku da posmatra svoju kilažu u različitim periodima života. Ova mogućnost stalnog posmatranja može da dovede do poremećaja u ishrani.

Štaviše, studija je pokazala da 75 posto korisnika fejsbuka nije zadovoljno svojim telom, a 51 posto od njih smatra da je baš fejsbuk nešto što ih čini samouverenim kada je u pitanju izgled.

A vi, da li ste nekad namerno postavili ruzne slike svojih prijatelja na fejs?

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime