Popularni domaći sajt za razmenu piratizovanih knjiga Bane Prevoz je u akciji srpske policije zatvoren!

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je po zahtevu Višeg javnog tužilaštva i na osnovu naredbe istražnog sudije Višeg suda u Beogradu izvršilo pretres prostorija lica za koje se sumnja da stoji iza ovog internet sajta, saopštava Udruženje izdavača i knjižara Srbije.

 

Tom prilikom su oduzeti računari za koje se pretpostavlja da sadrže nekoliko hiljada skeniranih knjiga, a što će biti utvrđeno naknadnim veštačenjem. Internet sajt „baneprevoz.com“, na kome su se nalazila autorska dela (knjige) u elektronskom formatu stavljen je van funkcije.

U skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku biće nastavljene dalje aktivnosti radi utvrđivanja istine o postupcima lica koja su osumnjičena za pirateriju.

3 KOMENTARI

 1. Strašno!!!!
  Ko nema para da kupi knjigu, ne mora ni da čita…
  Zato pornografiju može i da skida i da gleda do mile volje!
  Kako radimo, toliko smo i pismeni!
  PINK kulturu svakako neće ugasiti nikad! Hleba i igara!!!
  Šta će nam intelektualci, kad imamo Palmu, Velju, Tomu, Cecu, Karleušu…. Živeli!!!

 2. Drago mi je da me hapse u istom društvu sa ljudima koji dele knjige. I to besplatno. I ja sam delio gudru ali sam i naplaćivao. Ovako, moj se posao i te kako isplati a i u zatvoru imam kulturno i načitano društvo.

 3. Sram vas može biti! Knjige postoje da bi se iz njih učilo. Šta ne lovite kriminalce koji jebu državu nego čovjeka koji dijeli znanje. Fuj, gamad šugava!

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime