Kvalitetnih i dobro izbalansiranih notebook računara baziranih na AMD platformi nema puno na tržištu, naročito onih povoljnih koje sebi može priuštiti svako. Ipak, zahvaljujući kompaniji Acer na domaćem tržištu je moguće pronaći itekako dobro izbalansirane AMD notebook-ove, kako u višoj, tako i u nižoj klasi. Jedan od njih je i model Aspire E1-522-65204G1TDnkk čiju osnovu čini snažan A6 procesor i sasvim solidna grafika.

Odmah da se razumemo jedno Aspire E1-522-65204G1TDnkk nije notebook od koga će vam se zalediti dah ali je svakako jedan veoma zanimljiv mobilni računar odličan i za kućnu primenu i za posao.  Kao što smo napomenuli baziran je na AMD-ovom A6 procesoru oznake 5200 koji radi na taktu od 2GHz (sasvim pristojno i sasvim dovoljno). Njemu u radu pomaže 4GB radne memorije i HDD kapaciteta od 1TB na koji možete smestiti šta god poželite. Grafika je logično integrisanog tipa, odnosno nalazi se u samom CPU-u, a konkretno radi se o Radeon HD 8400 akcelaratoru od koga možete očekivati maksimalno veran prikaz boja i dobru detaljnost u multimediji nove generacije. Pomenuti GPU može da posluži i za obradu grafike i video sadržaja, ali na osnovnom nivou, što je realno gledano prosečnom korisniku i više nego dovoljno.

Ostatak ovog notebook-a čini pristojan displej dijagonale 15.6 inča i rezolucije 1366×768, kao i korektno rešena tastatura i veoma dobar Multi-Touch trackpad. Konektivnost je takođe na zavisnom nivou, a mi posebno skrećemo pažnju na vrhunski Wireless adapter koji odlično “hvata” čak i lošije signale. Velika prednost Aspire E1-522-65204G1TDnkk notebook-a je njegova litijum-jonska baterija sa kojom bez punjača korisniku može da ponudi radnu autonomiju i od 5 časova uz nešto blaži kontrast i isključenu Wi-Fi konekciju.

Acer uz ovaj model preporučuje Windows 8 OS i isporučuje ga sa istim na drugim tržištima, međutim na domaćem se Aspire E1-522-65204G1TDnkk notebook može naći isključivo sa nekim od popularnih Linux platformi. To naravno ne umanjuje njegovu vrednost jer sam korisnik uvek može da podigne neku od popularnih i podržanih Windows platformi. Glavni razlog zašto se Linux nalazi na ovom notebook-u je naravno cena, odnosno postizanje što bolje cene i to apsolutno podržavamo. Sve u svemu Aspire E1-522-65204G1TDnkk je solidan notebook koji se može koristiti za najrazličitije potrebe i kući i u kancelariji 24h, 7 dana u nedelji!

Cena (sa PDV-om): 48.727,00 dinara

Kontakt: EWE

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime