U svetu projektora ViewSonic iz godine u godinu poboljšava svoju poziciju pre svega zahvaljujući veoma kvalitetnim rešenjima, a zatim i širokoj ponudi najrazličitijih modela, među kojima se posebno izdvajaju projektori za prezentacije i edukativne namene. Mi smo nedavno imali priliku da vas upoznamo sa jednim takvim modelom oznake PJD5132, a u nastavku vam predstavljamo njegovog naslednika – ViewSonic PJD5134 projektor, koji u biti veoma malo odskače od pomenutog, ali nudi nešto bolji prikaz slike i ima lampu dužeg životnog veka.

Kao što možete videti sa fotografije ViewSonic PJD5134 je projektor malih dimenzija i veoma skromne težine koji bez većih problema možete preneti sa jedne lokacije na drugu. Osnovu mu čini DLP procesor poslednje generacije, a isti operiše maksimalnom radnom rezolucijom od 800×600 piksela. Projektor daje krastalno čistu sliku bez bilo kakvih izobličenja i sa maksimalno verno reprodukcijom svih boja, čak i onih najžarkijih. Detaljnost je na najvišem mogućem nivou, a prelazi su veoma prijatni za oči, što je jako važno, pogotovo kod dugih prezentacija i držanja interaktivnih predavanja od više radnih sati.

Od sličnih rešenja ViewSonic PJD5134 projektor se razlikuje po veoma maloj potrošnji, odnosno ekonomičnosti koja može da ide i do 30%. Malo se greje i u radu stvara minimalan stepen buke čime se klasifikuje i u odlična rešenja za mala predavačka okruženja (do 5-6 gledalaca). Sjajna stvar kod ovog projektora je i veoma komforno rešen OSD, koji u nekim delovima pati od prenatrpanosti opcija, ali kada se jednom naviknete na raspored istih onda problema nema. Prednost istog je i grafički jako privlačano okruženje.

Montaža ViewSonic PJD5134 projektora je relativno jednostavna, a kada to kažemo mislimo na postavljanje i na zidne nosače i na desktop postolja. Održavanje takođe nije zahtevno jer projektor nije napravljen od glossy plastike, a to znači da se na njemu ne lepe ni otisci prstiju. Inače, ViewSonic PJD5134 je 3D Ready projektor, mada takvom potezu ne vidimo svrhu pošto je operativna rezolucija ovog projektora veoma mala.

Suma sumarum ViewSonic PJD5134 je dobar projektor odličnih radnih karakteristika i visokog stepena energetske efikasnosti koji će bez problema ispuniti svaku vašu prezentacionu želju. Cena mu je više nego ekstra povoljna i zbog nje vam ga dodatno toplo preporučujemo.

Cena (sa PDV-om): 43.990,00 dinara
Kontakt: ViewSonic