Xiaomi je prestigao Apple na globalnom tržištu pametnih telefona i zauzeo drugo mesto.

Canalys, vodeća globalna kompanija za istraživanje tržišta, objavila je svoj globalni Q2 izveštaj o tržištu pametnih telefona po kojem je Xiaomi zauzeo drugo mesto sa 17% udela i 83% međugodišnjeg rasta, nadmašivši kompaniju Apple.

Canalys je istakao da Xiaomi sada transformiše svoj poslovni model od izazivača do igrača, inicijativama poput konsolidacije partnerskih kanala i pažljivijeg upravljanja na otvorenom tržištu. Canalys je takođe prokomentarisao da je novi cilj kompanije Xiaomi da prestigne Samsung i postane najveći svetski proizvođač mobilnih telefona.

U Q4 2020. globalne isporuke kompanije Xiaomi dostigle su 43,4 miliona jedinica uz rast od 31,5% u odnosu na isti period prethodne godine, nadmašivši Apple prvi put i vrativši se na treće mesto. U prvom kvartalu 2021. godine Apple se popeo na 2. mesto sa 15% globalnog tržišnog udela u pametnim telefonima, a odmah iza je bio Xiaomi sa 14% tržišnog udela. Tada je globalna isporuka Xiaomi pametnih telefona bila 49,4 miliona jedinica uz rast od 69,1% u odnosu na prethodnu godinu.

Od kada je Xiaomi lansirao svoju prvu premium seriju Mi 10, kompanija je bez prestanka nastavila da inovira u kritičnim oblastima, kao što su obrada slike, prikaz, punjenje, pametna proizvodnja i još mnogo toga.

Globalna ekspanzija kompanije Xiaomi, kao i transformacija u nove maloprodajne kanale, bili su važna pokretačka snaga koja je omogućila kompaniji da postane drugi najveći proizvođač pametnih telefona. Prema najnovijim globalnim podacima kompanije Canalys, Xiaomi se brzo širi na prekomorskim tržištima, dostigavši preko 300% međugodišnjeg rasta na tržištu Latinske Amerike, preko 150% međugodišnjeg rasta u Africi i preko 50% međugodišnjeg rasta u zapadnoj Evropi. Prema saopštenju kompanije Xiaomi na temu rezultata za prvi kvartal 2021. godine, Xiaomi pametni telefoni su dostupni na preko 100 tržišta širom sveta, rangirajući se kao broj jedan po udelu na 12 tržišta, dok su na tržištu Evrope na 2. mestu. Xiaomi je takođe godinama broj 1 u Indiji.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime