Microsoft je u upravo otkrio da će Windows 10 stići ovog leta. Uz to ćete svi moći da uradite upgrade. Potpuno besplatno. Čak i ako imate piratsku verziju.

“Besplatno ćemo nadograditi sve računare na Windows 10. One sa valjanim ili piratskim licencana”, rekao je Terry Myerson, jedan od direktora kompanije.

Ali ima i caka.

Novi Windows se neće kupovati trajno već ćete licencu morati da obnavljate svake godine. Tako će i Windows 10 biti besplatan za sve ali samo prve godine.

Microsoft misli da će tako rešiti problem piraterije i naravno zgrnuti još malo keša.

 

DODATAK:  Redakcija Domino Magazina je od Microsofta dobila i dodatno objašnjenje o novom operativnom sistemu i procedurama licenciranja. Prenosimo ga u celosti:

Oduvek smo bili posvećeni pružanju najboljeg mogućeg Windows iskustva našim  korisnicima. Kada je reč o Windows 10, iako će biti moguće nelegalne PC računare unaprediti na Windows 10, sam prelazak na ovu verziju neće uticati na status legalnosti instaliranog operativnog sistema. Nelegalni Windows nije Microsoftov proizvod, niti Microsoft stoji iza njega. Nije adekvatno licenciran, niti podržan, bilo od strane Microsofta ili od strane odgovarajućeg partnera. Ukoliko je i pre prelaska na novi operativni sistem uređaj smatran za nelegalan ili nepravilno licenciran, takav uređaj će i nakon instalacije Windows 10 operativnog sistema i DALJE OSTATI NELEGALAN ILI NEPRAVILNO LICENCIRAN. U skladu sa mišljenjem IT stručnjaka upotreba piratskog softvera, uključujući tu i nelegalni Windows, dovodi do većeg rizika od zlonamernih softvera, prevara (krađe identiteta, krađe podataka kreditnih kartica, itd.), javnog otkrivanja vaših ličnih informacija i većeg rizika od nezadovoljavajućeg rada i nefunkcionisanja određenih funkcija.“

 

Ponuda korisnicima za besplatan prelazak na Windows 10 odnosi se na nove i postojeće kvalifikovane uređaje sa Windows 7, Windows 8.1 i Windows Phone 8.1 operativnim sistemima. Neka izdanja nisu uključena u ovu besplatnu ponudu – kao što su Windows 7 Enterprise, Windows 8/8.1 Enterprise i Windows RT/RT 8.1. Korisnici Active Software Assurance programa koji koriste masovno licenciranje imaju mogućnost prelaska na druga Windows 10 rešenja namenjena poslovnom segmentu

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime