Kompanija Western Digital je već godinama potpuni lider na tržištu hard diskova koji predstavljaju važan segment računarske tehnologije. Bez brzih modela, karakteristike celog računara su ugrožene, dok je pouzdanost najvažnija karakteristika koja će značiti kako poslovnim korisnicima tako i onima koji ih koriste u kućnim uslovima. Upravo ove karakteristike su glavne odlike modela cenjenje kompanije WD.

Diskovi ove firme su svrstani u tri serije, a to su Caviar Green, Blue i Black. Ovom prilikom predstavićemo vam modele sa oznakama Green i Blue.

 

Kao što pretpostavljate Green modeli su napravljeni kako bi uštedeli energiju. Pripadaju seriji 3.5 inčnih modela, a možemo ih pohvaliti uštedom koja dostiže i 40 posto u odnosu na standardne modele. Takođe, oni imaju i unapređenu zvučnu izolaciju, a razvijaju i manje toplote. Time se ostvaruje dodatna ušteda, pošto je hlađenje celog sistema olakšano. Ovi modeli dolaze u kapacitetu od 500 GB pa sve do 3 TB, dok je interfejs SATA 3 GB/s.

WD Caviar Blue serija diskova nudi vrhunske performanse i pouzdanost. Svi modeli imaju keš od 16 do 32 MB, dok je SATA standard do 6 GB/s. Kapaciteti ovih modela su od 250 GB pa to 1 TB sa 7200 obrtaja u minutu. Ovi modeli su namenjeni za svakodnevno korišćenje najvećeg broja korisnika.

Garancija na sve modele Caviar Blue i Green serija je 3 godine!
 

Direct Link

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime