Ako spadate među ljubitelje štampanja fotografija u kućnom okruženju Epson je za vas i ovog leta spremio nekoliko veoma interesantnih modela, među kojima se posebno izdvaja Stylus Photo PX800FW. On će biti spreman da u svakoj situaciji žičnim ili bežičnim putem odštampa vaše omiljene fotografije sa letovanja. Radi se o ultra moderno dizajniranom multifunkcijskom uređaju, a koji je u radu gotovo bešuman i fotografiju veličine 10 x 15 cm štampa za svega desetak sekundi. Od sličnih rešenja na tržištu izdvaja se po velikom kontrolnom panelu, koji je zapravo ogromni ekran osetljiv na dodir, preko koga se iniciraju sve funkcije mašine.

 

PX800FW poseduje sve moguće i nemoguće konekcije – tu su BT i WiFi adapteri, čitači kartica i LAN priključak. Sada napokon iz dva poteza (otvoriš željenu sliku i kažeš Print) možete štampati fotke sa vašeg mobilnog telefona, digitalnog aparata ili nekog drugog prenosivog uređaja, bez potrebe da imate direktnu komunikaciju sa PC-jem. Opremljen je sa šest Claria mastila, zahvaljujući kojima odštampana fotografija ostaje nepromenjena i do 200 godina. Štampač poseduje odlično osmišljen ulazno-izlazni blok, kod koga nas je obradovalo to što fioka za skladištenje papira ima dva specijalno dizajnirana tray-a u koja se smeštaju medijumi manjih veličina (npr. foto-papir dimenzija 10×15 cm).

 

Kvalitet grafičke i tekstualne štampe je vrhunski, dok fotografije deluju živahno sa vrlo vernom reprodukcijom boja i odličnom detaljnošću. Najveća zasluga za vrhunski kvalitet foto otiska leži u unapređenoj Micro Piezo tehnologiji, kao i velikom broju mlazinica, koje manipulišu sa kapljicom veličine svega 1.5 pl. Ako još na sve to dodamo i maksimalnu rezoluciju od 5760×1440 piksela nije ni čudo što je PX800 u više navrata do sada proglašavan za najbolji foto uređaj na svetu.

BS Procesor – www.bsprocesor.com
 

1 KOMENTAR

  1. ma, lepe slike, super nego… većini epson štampača kao ovaj je glava posebno odvojeno od kertridža i ako crkne elektronika na glavi nema mu spasa, mora da kupuješ novu glavu koja se teško nalazi, nema u Srbiji sigurno a nova glava je skuplja od štampača! Drugo kertridži imaju čipove na sebi i ako se isprazne moraš kupiti nove kertridže ili ako bi da ih dopunjuješ moraš nabaviti negde čip-resetor za te kertridže [čip: nepostoji uređaj u štampaču koji meri nivo mastila u kertridžu već taj čip prema programiranom broju odštampanih stranica obara nivo mastila na pokazivaču u komp i kad dođe do nule, čip blokira štampu]. I ako se ne štampa redovno (sa ovim i bilo kojim InkJet štampačem) mlaznice na glavi zapeknu i onda moraš da je u servis da to rešavaju, a rad je rizičan za elektroniku na kertridžu :/ mada jeftinije je da pokušaju da otpuše mlaznice nego li da kupujete nov kertridž.

    I mnogi ljudi se zeznzli koji su kupili onaj Lexmark 3600 i slične serije… koristi kertridže koji kada se isprazne crknu i ako se napune naravno neće da rade i mora da se kupe novi isti ti kertridži a oba koštaju kao ceo štampač (ima punjivi sa oznakom A ali njih nema u Srbiji)! Mora da se kupe obe kertridža jer neće da radi samo sa jednim ispravnim! To je tako namerno napravljeno da bi korisnik morao da KUPUJE nov kertridž ako misli da štampa nešto…

    Ja imam stari HP Deskjet D1560 i jako sam zadovoljan, može da radi samo sa jednim kertridžom inače ima dva u boji i crni, kad se isprazne ne blokiraju štampu pune se dok ne crknu, štampač nema dosadnu kalibraciju kao kod Canon i Epson štampača… sve slike radim sa kompa i lakše je nego li da se tipka na štampaču i biraju brojevi redosled i veličina slika koje se očitavaju sa kartice itd… Ima sada novi HP štampač dobar čini mi se serija F2480 🙂 nije multifunkcijski ima čitač kartnica, nema skener, a serija F4400 ima skener…

    Boje:
    Svaki kertridž HP, Epson, Canon, Lexmark, Brother itd, imaju poseban sastav/gustinu boja koje se proizvode prema načinu ispuštanja boje iz kertridža i unutrašnjih elemenata gde prolazi tečnost (boja), dok druge boje (univerzalne) mogu samo da skrate radni vek kertridžu, oštete se mlaznice – dakle u obzir dolaze samo original boje ili makar boje visokog kvaliteta (ima koje se posebno pravljene za različite marke štampača)

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime