Tržište IPS monitora doživljava ogromnu ekspanziju o čemu najbolje govori činjenica da više ne postoji proizvođač displeja koji iste nema u ponudi. ViewSonic kao jedan od njihovih tvoraca svoju lepezu IPS monitora iz meseca u mesec obogaćuje svežim i inovativnim rešenjima, a trenutno najzanimljiviji IPS monitor u portfoliu pomenutog je model VX2770Smh-LED. Kao što mu samo ime kaže njegova dijagonala je 27 inča i dizajniran je prvenstveno za napredne korisnike, dizajnere, fotografe i video editore, ali može biti sjajno rešenje i za kućnu zabavu.

Vizuelno posmatrano ovo je potpuno sveden monitor bez bilo kakvih detalja na sebi. Jedino što upada u oči kod njega je neobično rešeno postolje, na kome su (verovali ili ne) izvedene sve upravljačke kontrole, odnosno kontrolni panel. Izrada je kako smo i očekivali vrhunska, a ViewSonic se kod ovog modela potrudio da da apsolutno maksimum kada je i finiš upitanju. Isti je perfektan, ali je i glossy tipa, tako da očekujte da ćete oko održavanja imati dosta posla.

Pošto predstavlja višu klasu IPS monitora VX2770Smh-LED se oslanja na potencijale IPS matrice poslednje generacije, zahvaljujući kojoj nudi besprekornu reprodukciju boja, odličnu detaljnost i sjajnu vidljivost iz svih uglova. Inače, maksimalna rezolucija kojom operiše je 1920×1080 piksela pa sa njim možete računati na maksialno uživanje u gledanju najnovijih filmskih ostvarenja, multimediji visoke definicije i surfovanju internetom. Na žalost (kao uostalom i svi drugi IPS monitori) VX2770Smh-LED nije baš najbolje rešenje za igranje modernih grica zbog odziva piksela od svega 7ms.

Velika prednost ovog modela krije se i u lepo odrađenom OSD-ju kod koga su kontrole izvedene tako da korisniku budu na dohvat ruke. U okviru istog nalazi se veliki broj radnih modova, ami posebno skrećemo pažnju na noćni – verujte nam,  prijato ćete se iznenaditi. Naravno, nikako ne treba zaboraviti ni solidnu uštedu energije koja se postiže sa VX2770Smh-LED monitorom, a koja može da ide i do 40% (pa i više procenata). Ovaj monitor je inače moguće zakačiti i na zid ili neki stoni nosač. Bez brige i konektivnost mu je odlična, kao i preporučena maloprodajna cena.

Cena (sa PDV-om): 29.990,00 dinara
Kontakt: ViewSonic