Nova istraživanja otkrivaju da čak 70 posto vlasnika računara ima bar jedan eksterni čvrsti disk, dok 30 posto njih ima dva ili više komada u svom vlasništvu.

To jasno ukazuje i koliki je značaj ovakvih uređaja. Ne samo što olakšavaju prenošenje velikih količina podataka već pružaju i izuzetno kvalitetan i brz bekap podataka.

Na tržitu je moguće pronaći različite modele, od onih malenih od 2.5 inča, pa do moćnih 3.5-inčnih modela. Verbatim u ponudi ima uređaje u oba formata, a sada vam predstavljamo USB 3.0 SuperSpeed Desktop Hard Drive 2 TB. Iz naziva se može zaključiti da dolazi sa super brzom USB 3.0 vezom, kao i da mu je kapacitet odličnih 2 TB.

Masa od čak jednog kilograma odaje utisak sigurnosti koji je baš poželjan kod ovakvih uređaja. Na prednjoj masci smeštena je signalna lampica, dok su na zadnjoj strani uticnice za napajanje i USB kabl. ističemo izuzetno brz i tih rad, kao i malo grejanje koje garantuje dug vek.

U kompletu se dobijaju programi koji olakšavaju snimanje bekapa podataka, a ugrađena je i tehnologija Green Button Energy Saving za aktiviranje sleep moda kada se disk ne koristi, a kako bi ste uštedela energija. Kompatibilan je sa Windows, Linux i Macintosh računarima, što će obradovati mnoge korisnike. Imajući sve to u vidu ni cena nije previsoka. Zbog svega toga, ovaj model dobija DOMINO Editor’s Choice nagradu.

Direct Link

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime