Kompanija Epson spada među najveće proizvođače projektora na svetu i ime je koje je direktno “odgovorno” za njihov veliki prodor kako u kućna i kancelarijska okruženja, tako i u kafiće, restorane i najrazličitije poslovne i uslužne objekte. Razloge zašto je to tako možemo da nabrajamo u celom jednom zasebnom tekstu, ali ono što je sigurno je da je Epson na No1 poziciju u ovoj oblasti došao pre svega zahvaljujući odličnim tehnološkim rešenjima i maksimalno dobro odrađenoj optimizaciji koja je ključ u postizanju visokog kvaliteta projektovane slike. Pogledajmo šta to Epson projektore čini drugačijim i popularnijim od ostalih.

Vrhunsko osvetljenje

Bez dobrog osvetljenja nema jasne i verno reprodukovane slike i to je već odavno jasno svim proizvođačima projektora, međutim Epson je jedini koji je razvio posebnu tehnologiju osvetljenja poznatu pod nazivom CLO. Ista omogućava do tri puta bolju osvetljenost u svim radnim uslovima u odnosu na tradicionalna rešenja koja vise na policama PC šopova. Ujednačenost snopa svetla koji pada na platno je ključna prednost CLO tehnologije, kao i činjenica da je Epson CLO tehnologiju i algoritamski podržao što je dodatno uticalo na postizanje visokog kvaliteta projekcija.

Prirodne boje

Što realističnija reprodukcija boja preduslov je za dobijanje visokokvalitetne slike odnosno slike jasne vidljivosti i zavidne prijatnosti za ljudsko oko. Za tu namenu Epson je razvio 3LCD tehnologiju koja u osnovi donosi i do 10 puta bolju reprodukciju boja u odnosu na ostale nama poznate tehnologije. Pored toga 3LCD tehnologija u kombinaciji sa dobrim i kvalitetnim osvetljenjem može da omogući da slika izgleda maksimalno živopisno i realistično, odnosno da stvori osećaj korisniku kao da je u centru sadržaja koji se projektuje.

Visoka detaljnost

Odlično osvetljenje i besprekorna reprodukcija boja nisu dovoljni da bi kompozicija projektovane slike bila kompletna – od ključne važnosti je i detaljnost, a po tom pitanju 3LCD tehnologija opet može da pomogne jer je optimizovana da i sadžaj niže rezolucije konvertuje u projekciju visoke detaljnosti. Upravo zbog toga Epson projektori su idealna rešenja za projektovanje multimedijalnih sadržaja visoke definicije i generalno najrazličitijeg multimedijalnog materijala.
 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime