Uvođenje 5G mreže razbuktalo je teorije zavere i tržište razno raznih prevaratskih ponuda. Ali to nije ništa novo i nepoznato. Istorija je pokazala da se ljudi plaše novih tehnologija i pronalazaka.

E, pa kako je 5G navodno štetna pojavili su se brojni proizvodi koji štite od tih navodnih štetnih efekata, piše gizmodo.com. Nude se Faradejevi kavezi koji su u suštini organiizatori mrežatih kancelarijskih papira, pa pogonski uređaji koji stvaraju holografske štitove od 5G talasa.

Malo smešnije naprave su recimo srebrni lančići za vrat kao zaštita od štetnih talasa, pa nalepnica od 40 dolara koja sto posto štiti od zračenja i to je naučno dokazano tvrde prodavci. Za sto dolara se prodaju majice presvučene srebrom, bejzbol kape obložene bakrom i nekakva trudnička traka od 90 dolara napravljena od organskog bambusa i pamuka koji kao štite fetuse od pretnje 5G.

Predmeta koji štite od 5G na Amazonu ima čak 6000. Iako cene nisu astronomske prodavci odlično zarađuju. Tako je jedan prevarant zaradio 500.000 dolara na trgovini losionom za zaštitu od 5G a to je u stvari bio vazelin pomešan sa kremom za sunčanje.

Pandemija novog virusa je povećala širenje teorija zavere.

Zato se savetuje oprez pri kupovini proizivoda jer mnogi od njih ne samo da nisu korisni već mogu biti i štetni.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime