Evo najnovije vesti o Twitteru, Elonu Musku i najavljenom otpuštanju radnika. Izgleda da su radnici krenuli u akciju jer su objavili da su protiv najavljenog masovnog otpuštanja. Napisali su otvoreno pismo upućeno Musku, Izvršnom odboru firme a sada dokument kruži po celoj kompaniji.

Kako je najavljeno Musk bi otpustio 7500 zaposlenih, što je 75 odsto radne snage Twittera, kad ai ako preuzme kompaniju. Zaposleni su istakli da bi ovaj potez bio nepromišljen i da bi izazvao nemerljivu štetu kompaniji. Ističe se da bi ovakvim potezom bila ugrožena sposobnost Twittera da služi javnoj konverzaciji.

“Pretnja ove veličine je nepromišljena, podriva poverenje naših korisnika i kupaca u našu platformu i predstavlja transparentan čin zastraživanja radnika. Ne možemo da radimo svoj posao u okruženju stalnog uznemiravanja i pretnji,” ističe se u pismu.

Takođe, zahtevaju pravične otpremnine za radnike, beneficije zaposlenih, uključujući i rad na daljinu što je Musk ranije kritikovao. On je naglasio da bi zaposleni morali da rade iz kancelarija.

Posebno je istaknut zahtev da rukovodstvo firme ne deskriminiše radnike na osnovu rase, pola, seksualne orijentacije, invaliditeta, političkih uverenja.

Da podsetimo da se 28. oktobra očekuje vest o preuzimanju platformne društvenih medija od strane Elon Muska.