Kompanija Samsung poznata je po kućnoj i IT elektronici, a već 19 godina vodeći je proizvođač čipova za memorijske kartice i module.

 

Sada su odlučili da tržištu predstave svoje SD i microSD memorijske kartice za prenosive uređaje i digitalne fotoaparate. One se proizvode u dve serije, High Speed i Plus Extreme Speed, a za sve njih je važno to što se podaci čitaju brzinom 24 MB/s, dok brzine upisivanja podataka variraju od 7 do 21 MB/s, u zavisnosti od serije i klase. Raspon kapaciteta im je od 4 do 32 GB.

 

Ali, ono što će vam se dopasti je njihova izdržljivost.

 

Modeli serije Speed smešteni su u metalna kućišta i zasnovani su na standardu “3-proof”. To znači da mogu da izdrže do 24 sata u morskoj vodi, da podnesu gaženje vozilom težine 1,6 tona i izlaganje magnetnom polju snage 10.000 gausa (malo manje od snage koju emituje uređaj za magnetnu rezonancu). Zbog toga su ove kartice savršen izbor za korišćenje u ekstremnim uslovima i nema opasnosti da će podaci biti izgubljeni bez obzira čemu su izložene.

Bez obzira na vrhunske karakteristike i sigurnosne mehanizme ovi modeli su cenovno približni drugim standardnim karticama, i zbog toga zaslužuju sve preporuke za kupovinu.

Direct Link