Iz kompanije Acer stiže nam još jedan zanimljiv mobilni računar koji ne samo da je osvojio srca ljubitelja prenosnika već i brojnih dizajnera, modnih kreatora i potrošača koji vole moderan vizuelni koncept notebook mašina. Njegova oznaka je Aspire R7 i verujte nam na reč kada ga budete dodirnuli shvatićete zašto je poseban i drugačiji od svega što ste do sada videli na mobilnom nebu.

Aspire R7 je apsolutno najneobičniji notebook računar koji se može kupiti i predstavlja kombinaciju moćnog notebook računara i neke vrste velikog tablet uređaja. Kreiran je kako za kućne, tako i za poslovne korisnike, prezentacije i edukaciju, a ono po čemu je apsolutno jedinstven je Ezel šarka preko koje se njegov displej može postaviti u čak četiri različita radna položaja.  Tastatura na ovom neobičnom prenosivom računaru je veoma slična onoj koja se nalazi na MacBook računarima čak ima i identično pozadinsko osvetljenje što je veoma pohvalno. Nama lično se jako dopao i moćan zvučnim sistem, kao i realtivno neudobno pozicioniran Multi-Touch trackpad.

Kako je reč o jednom vizuelno posebnom notebook računaru, tako je Acer odlučio da isti opremi i sa jako kvalitetnim i egzotičnijim hardverom. Zapravo, Aspire R7 se na tržištu može naći u nekoliko različitih hardverskih konfiguracija i svaka od ponuđenih je maksimalno impresivna kako po pitanju brzinskih, tako i u pogledu multimedijalnih karakteristika. Glavna atrakcija je svkako ekran koji ima dijagonalu od 15.6 inča i rezoluciju od 1920×1080 piksela zahvaljujući kom boje izgledaju krajnje prirodno, a detalji kristalno jasno. Baš zbog njega Aspire R7 je idealan računar za gledanje filmova, držanje prezentacija i rad sa multimedijom najrazličitijeg tipa.

Inače Aspire R7 notebook-ovi dolaze sa 16GB radne memorijei veoma moćnom baterijom koja nudi radnu autonomiju od celih 5.5 časova. Takođe svi su napravljeni od aluminijuma i spadaju među lakše prenosive računare na tržištu sa težinom od 2.5 kilograma. Za kraj ono što nikako ne smemo da zaboravimo da istaknemo je Windows 8 platforma na kojoj se baziraju svi dostupni Aspire R7 notebook-ovi, što je nekako i logičan izbor za ovu dijagonalu ekrana i generalno ceo koncept, mada tu se sa druge strane nameće pitanje krajnje funkcionalnosti osmice . Naše mišljenje je da bi Android bio daleko intuitivniji izbor, ali ostaje pitanje flesibilnosti koje bi sa njim svakako visilo u vazduhu.

Sve u svemu Aspire R7 je jedan totalno neobičan mobilni računar odličnih radnih karakteristika koji definitivno predstavlja jasnu viziju u kom pravcu će se razvijati notebook-ovi. Cena mu nije skromna, šta više za naše uslove je gotovo potpuno neodmerena, ali ona nikako ne umanjuje njegove krajnje mogućnosti.

Cena (sa PDV-om). Uzorak
Kontakt: EWE

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime