Tinejdžeri sve više napuštaju Facebook i prebacuju se na druge mreže, piše Istraživački centar Pew, posle obimnog istraživanja.

Pre nekoliko godina Facebook je bio omiljen među tinejdžerima ali sada imaju zanimljive razloge zašto ga napuštaju. Sada su više zainteresovani za Instagram, Snapchat.

Izgleda da mladi procenjuju da je Facebook više za njihove roditelje.

Tako se dešava da mladi sasvim napuštaju Facebook prelazeći na druge platforme koje odgovaraju njihovim zahtevima.

U naredne dve godine broj tinejdžera koji napuštaju Facebook će pasti za skoro polovinu, ističu stručnjaci. Konstatuju da je to loše za društvenu mrežu zbog oglasa koji donose zaradu.

Mladi ističu da je sadržaj na Facebooku obmanjujući, negativan i dosadan. To je mreža za ljude preko četrdeset godina a tinejdžeri nemaju tu šta da traže.

Instagram je i dalje mesto druženja tinejdžera. Koristi ga 62 posto mladih što je povećanje za pedeset posto u odnosu na 2015. i 2014. godinu.

Zanimljivo je da You Tube koristi 95 posto mladih. You Tube ne koriste za komunikaciju sa drugima već za gledanje videa i slanje muzike.

Tik Tok je izgleda u zenitu jer ga koristi 67 mladih. On je iznad Instagrama i Snapchata.

U istraživanju mladi su istakli da im korišćenje društvenih mreža ne pruža uvek društveno povezivanje koje su očekivali.

Oko 36 post ističe da provodi previše vremena na društvenim mrežama a samo 8 posto konstatuje da ne koristi dovoljno društvene mreže.

I što je najvažnije, 45 posto tinejdžera ističe da se može lako odreći društvenih mreža.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime