Kompanija Thecus vodeći je proizvođač NAS servera u svetu i ime iza koga stoje brojne inovacije u oblasti skladištenja i bezbednosti podataka. U svetu je ova kompanija već više od jednu deceniju veoma popularna, a kod nas se Thecus tek poslednjih nekoliko godina poziconira kao kompanija od prestiža u ovom IT segmentu. Mi smo do sada imali priliku da vam predstavimo nekoliko veoma zanimljivih NAS servera sa Thecus-ovim potpisom, a ovoga puta do nas je stigao model N5550 koji predstavlja jedno maksimalno ozbiljno rešenje i klasi naprednih NAS servera.

Već na prvi pogled vidi se da je N5550 jedan ozbiljan NAS server širokog spektra primene. On može da služi i kao server za smeštaj informacija, ali i kao vrhunski Media i Print server. Takođe, a sve zbog dobrih mogućnosti za povezivanje N5550 može da bude i moćan mrežni server sposoban da parelelno opsluži i do tridesetak korisnika jednog malog ili srednjeg preduzeća. Po pitanju stabilnosti spada među najboljim rešenjima koje je Thecus do sada uradio u ovoj klasi, a tome dosta doprinosi i moćna hardverska konstrukcija na čelu sa Intel-ovim Atom D2550 procesorom i 2GB radne memorije koja omogućava veliki paralelizam u radu.

Thecus je ovaj model koncipirao tako da može da primi do 4 hard diska ukupnog kapaciteta do 16TB (4 x 4TB), mada prema specifikacijama on može da podrži rad i sa većom količinom skladišnog prostora tako da je odlična investicija i za budućnost, zbog čega ima i realne šanse da zainteresuje širi krug korisnika, pa čak i vlasnike velikih preduzeća ili korisnike ozbiljnih radnih stanica.

Prema specifikacijama N5550 NAS server se odlično razume sa svim aktuelnim Windows, Mac i Linux platformama, kao i sa najpopularnijim mobilnim okruženjima što mu je velika prednost u odnosu na slične konkurentske modele. Njega prati i odlična aplikativna podrška, kao i fantastičan softver koji obezbeđuje maksimalnu bezbednost podataka.

Iznad svega N5550 NAS server je i veoma tih u radu, gotovo nečujan. Upravo zbog toga on predstavlja i idealno rešenje za skladištenje informacija u labarotorijskim okruženjima, kao i kancelarijama koje traže potpunu tišinu. Cenovno gledano jeste da košta malo više (od sličnih konkurentskih modela), ali u poređenju sa njima donosi veće brzine transfera podateka, stabilniji i bezbedniji rad, kao i maksimalnu kontrolu ugrađenih diskova.

Cena (sa PDV-om): 62.499,00 dinara
Kontakt: EWE

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime