Poslednjih nekoliko godina kompanija Thecus je ozbiljno prisutna na domaćem tržištu sa svojom (pa skoro) kompletnom ponudom NAS server za mala i srednja radna okruženja, koja mogu koristiti i napredniji pojedinci. Reč je o proizvođaču koji ništa ne prepušta slučaju pa su tako sva NAS rešenja sa potpisom istog veoma visoko rangirana. Mi vam u nastavku ovog teksta predstavljamo jedan izuzetno moćan NAS server koji ima šta da kaže i pokaže…

Thecus-ov N4560 je NAS server nove generacije koji donosi do sada neviđene mogućnosti u oblasti skladištenja i bezbednosti podataka u malim i srednjim radnim okruženjima. Njegovo srce čini intel Atom SoC CE5335 (1.6GHz Dual Core) procesor i 2GB DDR3 radne memorije zahvaljujući čemu nema zastoja u radu čak i kad N4560 paralelno koristi više od deset ljudi u okruženju. Pored svega ovaj server ima i odlične žične konekcije (USB 2.0, USB 3.0, LAN…), što ga čini zanimljivim i za najrazličitije primene druge vrste.

Prema navodima proizvođača (a može se videti i sa priložene fotografije) N4560 može da podrži smeštaj do 4 HDD-a ukupnog kapaciteta do 16GB (4 x 4TB), a isti mogu da rade u različitim RAID sistemima (RAID 0, 1, 5, 6, 10 i JBOD) zbog čega ovaj model spada u jedne od najfleksibilnijih u svojoj klasi. On donosi punu podršku za rad sa svim aktuelnim Windows, Mac i Linux platformama, kao i sa UNIX okruženjima koja se koriste kao nosioci kompleksnih radnih stanica i najmodernijih servera. Što se tiče aplikativnog dela N4560 prati solidna softverska podrška za sva pomenuta okruženja mada je moguće koristiti i neka druga rešenja što je sada već stvar izbora krajnjeg kupca – u svakom slučaju to naprednijim korisnicima puno znači.

U poređenju sa sličnim rešenjima na tržištu pored  visokih radnih karakteristika N4560 se izdvaja i po tome što spada među energetski najefikasnija rešenja. Primera radi ovaj server kada se uporedi sa nekim sličnim modelom (po karakteristikama) potroši i do 70% manje energije za obavljanje istih radnih aktivnosti. Zapravo, ukoliko se dobro optimizuje energetsku efikasnost N4560 servera je moguće povećati i do 80% čime se značajno smanjuju režijski troškovi – u ovom slučaju konkretno troškovi struje.

Već nakon prvog dana druženja sa N4560 NAS serverom bilo je jasno da je reč o jednom vrhunski izbalansiranom proizvodu koji može da odgovori apsolutno na sve skladišne i bezbednosne zahteve (vezano za čuvanje podataka) koji se postave ispred njega. Odlično se pokazao i kao pravi skladišni centar, al ii kao Media i Print server zbog čega od nas dobija preporuku više.

Cena (sa PDV-om): 56.099,00 dinara
Kontakt: EWE

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime