MacBook Air računari su definitivno obeležili prošlu godinu i uzeli najveće globalno učešće u prodaji ultra prenosivih mašina, a trend odlične prodaje ovih notebook-ova nastaviće se i u tekućoj godini. Razlog ogromne popularanosti MacBook Air računara krije se u njihovom sjajnom dizajnu, besprekoronoj izradi i vrhunskim radnim karakteristikama zbog kojih su najčešći izbor kako kućnih potrošača i studenata, tako i poslovnih korisnika.

Aktuelna (četvrta po redu) generacija MacBook Air računara ne donosi neka značajna vizuelna unapređenja u odnosu na prethodnu, ali hardverski ona je daleko moćnija. Kupcima su ponovo na raspolaganju dve familije Air mašina zavisno od dijagonale ekrana (11.6 inča i 13.3 inča), a mi ćemo vam u nastavku predstaviti manja rešenja.

Za nove Air jedanestice je karakteristično da su opremljene snažnim dvojezgarnim Core i5 procesorima (1.6 GHz), a najjači model u ponudi ima mogućnost nadogradnje na Core i7 procesor (1.8 GHz). Osnovna jedanestica dolazi sa 2GB radne memorije, dok naprednije rešenje poseduje 4GB RAM-a. Razlike između modela postoje i u količini dostupnog skladišnog prostora: 64GB ili 128GB, dok je grafički podsistem (Intel HD 3000) isti kod obe raspoložive mašine.

Najjače oružje MacBook Air 11.6 računara je vrhunski displej, koji ima LED pozadinsko osvetljenje i operiše tek nešto manjom rezolucijom (1366×768 piksela) u poređenju sa trinesticama. Isti nudi besprekoran prikaz slike i detaljnost kakvu do sada nismo videli kod nijednog sličnog rešenja. Upravo zbog profi ekrana Air jedanestice su pogodne kako za gledanje najnovijih filmova i igranje igrica, tako i za obradu video i grafičkog materijala.

Što se tiče konektivnosti korisniku su na raspolaganju Bluetooth i WiFi adapteri za bežičnu interakciju, dok su za žičnu komunikaciju rezervsana dva USB 2.0 porta i Thunderbolt veza koja donosi i do tri puta brži transfera podataka u odnosu na aktuelni USB 3.0 protokol. Sve Air jedansetice nosi Mac OS X Lion platforma – dobitnik najviših priznanja za funkcionalnost i bezbednost.

Cena (sa PDV-om): od 120.490,00 dinara
Kontakt: Apcom

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime