Da, instagram ima neke manje poznate i skoro pa tajne funkcije. Evo šta sve možete da radite na Instagramu a to niste znali.

Možda nije loša ideja da onemogućite druge korisnike da vide da ste na mreži, kao i da svi drugi vide vaše komentare na neke postove.

To ćete uraditi tako što prvo idete na profil korisnika koga želite da ograničite. Dodirnite meni sa tri tačke u gornjem delom uglu a onda dodirnite “Restrict” i sledite uputstva.

Idemo dalje.

Ne želite da korisnici vide kako ste pretraživali Instagram. Želite da obrišete istoriju pretraživanja. Idite na svoj profi i kliknite na meni sa tri linije u gornjem desnom uglu ekrana. Kliknite na “Settings”, onda na “Security” i na kraju “Clear search history”. Zatim pritisnite opciju “Clear all” i završili ste posao.

Želite da svoje najpopularnije filtere stavite u prvi plan? Kada se nalazite na stranici filtera u procesu objavljivanja u Instagramu, pritisite i zadržite filter koji želite a onda ga prebacite i ostavite tamo gde vam je zgodno na listi.

Želite da sačuvate neki sadržaj na Instagramu i što je još važnije, da ga samo vi vidite. Sve što sačuvate nalazi se u direktorijumu “All posts.” Možete to da ažurirate tako što ćete napraviti fascikle i tako urediti materijal. Lakše ćete doći do njega kada vam bude bio potreban. Da biste dodali fascikle idite na svoj profil i dodirnite meni sa tri linije u gornjem desnom uglu ekrana. Onda dodirnite “Saved” a u svom sačuvanom području dodirnite dugme “+” kako biste kreirali novu fasciklu i imenovali je kakko želite. Dodavajte postove koje želite da budu u toj fascikli.

Kada želite da istaknete pozitivne komentare samo nađite komentare posta i prstom prevucite ulevo na komentaru koji vam se sviđa i dodirnite ikonu špenadle da biste to premestili na vrh liste. Kada to uradite stići će vam obaveštenje.

Dopala vam se muzika na Instagram Reels i želite da ga sačuvate. Idite na dno ekrana za pokretanje zvučnih informacija i kliknite na njih. Onda kliknite na “Save audio” pri vrhu ekrana. Da biste pristupili sačuvanim muzičkim klipovima morate da odete na svoj profil i kliknete na meni sa tri linije u gornjem denim uklu ekana. Zatim kliknite na “Saved.” Ono što je sačuvano pogledajte u posebnoj fascikli zbirki “Audio.” Kada želite da koristite svoje klipove kliknite opciju “Audio” na levoj strani ekrana i videćete opciju za pritup “Saved” zvuka u vrhu ekrana.

Kako da vratite izbrisane postove na Instagramu pročitajte na linku.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime